

Ιάπωνας ο οποίος είχε καταδικαστεί αμετάκλητα σε θάνατο το 2015 διότι δολοφόνησε το 2008 επτά ανθρώπους στους δρόμους της Ακιχαμπάρα, συνοικίας του Τόκιο γνωστής διότι λειτουργούν σε αυτή πολλά καταστήματα με ηλεκτρονικά, εκτελέστηκε, μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Ο Τομοχίρο Κάτο είχε ορμήσει μέρα μεσημέρι με το αυτοκίνητό του εναντίον διερχόμενων προτού βγει από το όχημα και αρχίσει να μαχαιρώνει κόσμο στην τύχη, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους δέκα.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε άμεσα την εκτέλεσή του όταν επικοινώνησε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο για να τού ζητήσει περισσότερες πληροφορίες.
Πρόκειται για την πρώτη επιβολή της θανατικής ποινής στην Ιαπωνία από τον Δεκέμβριο, όταν τρεις καταδικασμένοι για φόνους απαγχονίστηκαν την ίδια ημέρα.
Η Ιαπωνία είναι, μαζί με τις ΗΠΑ, μια από τις τελευταίες βιομηχανικές και δημοκρατικές χώρες στον κόσμο όπου εξακολουθεί να επιβάλλεται και να εφαρμόζεται η θανατική ποινή. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, την εφαρμογή της θανατικής ποινής εξακολουθεί να υποστηρίζει μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στο αρχιπέλαγος.
Πηγή: Reuters
Σχετικά Νέα
Τα Εμιράτα θα επενδύσουν 1,4 τρισ. δολάρια στις ΗΠΑ σε βάθος δεκαετίας
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβεβαίωσαν σήμερα ότι θα επενδύσουν 1,4 τρισεκ. δολάρια στις ΗΠΑ.
Ανησυχία ΗΠΑ για την κατάσταση στη Γάζα εξέφρασε ο Ρούμπιο στον Νετανιάχου
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε, αφού μίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.
Β. Μακεδονία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας Άρμπεν Ταραβάρι
Ο ίδιος ανακοίνωσε πριν από τρεις ημέρες πως το κόμμα του, η «Συμμαχία για.
Ο Στάρμερ συζητά για “κέντρα επιστροφής” προσφύγων – “Όχι” λέει η Αλβανία
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε συνομιλίες για την εγκατάσταση.