

Σημαντική μεταβολή, με βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, Πέμπτη.
Αιτία για την αλλαγή του καιρού είναι η ατμοσφαιρική διαταραχή που σχηματίστηκε στην Κεντρική Μεσόγειο, η οποία θα «χτυπήσει» τη χώρα από τα δυτικά και θα διαπεράσει όλο το κεντρικό τμήμα της χώρας, φέρνοντας φαινόμενα και… ψύχρα. Όπως αναφέρει το www.meteo.gr κύρια χαρακτηριστικά του Ιανού θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, οι καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.
Ειδικότερα για αύριο Πέμπτη οι μετεωρολόγοι αναμένουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Σύμφωνα με το news247, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, όπου τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ από τα βόρεια σε βόρειους βορειοδυτικούς, με ένταση στο νότιο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα νότια σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.
Για την Παρασκευή οι προγνώσεις κάνουν λόγο για νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Τα φαινόμενα που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, γρήγορα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική κυρίως νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Εμμένει η αστάθεια και το Σάββατο
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο αναμένονται στα ανατολικά νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι νεφελώδης, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές.
Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα
Στην Αθήνα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα πέσει και θα κυμαίνεται περί τους 25 με 29 βαθμούς Κελσίου.
Σχετικά Νέα
Τραυματισμός 15χρονου από φωτοβολίδα στο λιμάνι της Καλύμνου
Στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα ένας 15χρονος ημεδαπός εντός.
Συνάντηση του προέδρου της Συρίας με ένα μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του αμερικανικού Κογκρέσου
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα συναντήθηκε στη Δαμασκό με ένα μέλος.
Γιορτινό τραπέζι: Τα απαραίτητα αγοράζει ο κόσμος από τη Βαρβάκειο και το Καπάνι – Μικρή πτώση στις τιμές σήμερα
Την τελευταία στιγμή περιμένουν πολλοί καταναλωτές για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το αυριανό πασχαλινό.
Πάτρα: Σύγκρουση Ι.Χ με τρένο στην Ανθείας – Η οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, στην οδό Ανθείας στην Πάτρα, καθώς Ι.Χ.