Η τουρκική Halkbank στο γκρουπ των τραπεζών που δέχονται τις κάρτες του ρωσικού συστήματος πληρωμών Mir

Η τουρκική τράπεζα HalkBank έχει αρχίσει να δέχεται τις κάρτες του ρωσικού συστήματος πληρωμών Mir, ανέφερε στον ιστότοπό της.

“Στην Τουρκία μπορείτε να κάνετε ανάληψη μετρητών και να πληρώσετε για αγορές στα τερματικά των τραπεζών Turkiye Iş Bankasi, Ziraat Bankasi, VakifBank, DenizBank και Halkbank”, επιβεβαίωσε το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της Mir στο Interfax.

Ανέφερε επίσης ότι ορισμένες τράπεζες μπορούν να λάβουν ανεξάρτητα αποφάσεις για την αναστολή της εξυπηρέτησης των καρτών των ρωσικών τραπεζών που υπόκεινται σε κυρώσεις αποκλεισμού και να αρνηθούν τις συναλλαγές με κάρτες Mir από την πλευρά τους.

Η πρώτη υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Όλγα Σκορομπογκάτοβα, δήλωσε νωρίτερα ότι οι κάρτες Mir είναι περίπου κατά 50% αποδεκτές στην Τουρκία. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε στις 18 Μαΐου ότι τερματικά για πληρωμές με κάρτα Mir θα εγκατασταθούν σε τουρκικά ξενοδοχεία.

Οι κάρτες Mir γίνονται πλέον δεκτές σε δέκα χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένων της Τουρκίας, του Βιετνάμ, της Αρμενίας, του Ουζμπεκιστάν, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας, του Τατζικιστάν, της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα