

Σε νέες παραβιάσεις προχώρησαν σήμερα (1.9.2022) οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, καταγράφηκαν συνολικά 126 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.
Αξιοσημείωτο, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι στις σημερινές προκλήσεις της Τουρκίας στους αιθέρες του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου έλαβαν μέρος συνολικά 21 αεροσκάφη.
Ειδικότερα, εννέα ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 16 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις σημερινές παραβιάσεις συμμετείχαν και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και δύο CN-235.
Από τα μαχητικά αεροσκάφη τα οχτώ ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν και τέσσερις εμπλοκές. Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Σχετικά Νέα
Πρωτομαγιά: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί
Στο πλαίσιο διεξαγωγής εορταστικών εκδηλώσεων της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας,.
Πάτρα: Ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 3 κατηγορούμενοι για τη φονική παράσυρση της 47χρονης ναυτικού
Ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, ο πλοίαρχος, ο.
Ηράκλειο: “Δέσμη ενεργειών” για την κατανόηση του φαινομένου στις Βούτες
Σε μια νέα, τη δεύτερη μέσα σε μια μέρα, σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ.
Ομαδική παραίτηση γιατρών στο Βενιζέλειο: «Η κατάρρευση είναι προ των πυλών» – Η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη
Ο μαδική παραίτηση υπέβαλαν τη Δευτέρα οι γιατροί της Πνευμονολογικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου..