

Η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας βομβάρδισε κουρδικούς στόχους στο Βόρειο Ιράκ και στη Συρία ως αντίποινα για τις επιθέσεις του περασμένου Σαββάτου σε στρατιωτικές βάσεις που διατηρεί η Τουρκία κοντά στις πόλεις Χακούρκ και Ζαπ του Β. Ιράκ και κόστισαν τη ζωή σε 12 Τούρκους στρατιώτες.
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) ότι ευθύνεται για τις επιθέσεις και ενημέρωσε ότι κατά την επιχείρηση αντιποίνων χτυπήθηκαν 29 στόχοι και σκοτώθηκαν τουλάχιστον 17 μαχητές του ΡΚΚ. Οι τουρκικές αρχές συχνά πραγματοποιούν επιθέσεις σε αυτές τις περιοχές, όπου όπως ισχυρίζονται διαμένουν πολλοί ηγέτες του ΡΚΚ και το κουρδικό κίνημα διατηρεί στρατιωτικές βάσεις.
Όπως μεταδόθηκε από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατόλια, σε συνομιλία του με τους πιλότους των μαχητικών ο υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ ανέφερε ότι από την αρχή του χρόνου οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν εξουδετερώσει περισσότερους από 2.150 τρομοκράτες του ΡΚΚ, όμως πιστεύεται ότι αυτός ο αριθμός δεν αντιπροσωπεύει μόνο νεκρούς αντάρτες, αλλά και όσους παραδόθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν στις τουρκικές δυνάμεις.
Κατά του ΡΚΚ, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα, την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, καταφέρθηκε και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του λέγοντας ότι «θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε με αποφασιστικότητα τη στρατηγική μας ώστε να εξαλείψουμε την τρομοκρατία από τις ρίζες της και να αποτελειώσουμε μέχρι και τον τελευταίο τρομοκράτη.»
Πηγές: ertnews.gr
Σχετικά Νέα
Στην Αίγυπτο αντιπροσωπεία της Χαμάς για να συζητήσει «νέες ιδέες» για εκεχειρία
Αντιπροσωπεία της Χαμάς είναι καθ’ οδόν προς το Κάιρο για να συζητήσει με τους.
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.