

Η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας μετέδωσε σήμερα ότι το βασίλειο εντάχθηκε στην ομάδα των χωρών BRICS.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας είχε δηλώσει τον Αύγουστο ότι το βασίλειο θα μελετήσει τις λεπτομέρειες πριν την προτεινόμενη ημερομηνία ένταξης την 1η Ιανουαρίου και θα λάβει «την κατάλληλη απόφαση».
Ο πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν δήλωσε ότι η ομάδα των BRICS είναι ένα «ευεργετικό και σημαντικό κανάλι» για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας.
Η ομάδα των BRICS, στην οποία συμμετείχαν μέχρι τώρα η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική, θα διπλασιάσει τα μέλη της με την ένταξη της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου, του Ιράν και της Αιθιοπίας ως νέων μελών.
Η ένταξη της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποιείται εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και της επέκτασης της επιρροής της Κίνας εντός του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.
Η Σαουδική Αραβία παρά τους συνεχιζόμενους ισχυρούς δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθεί όλο και περισσότερο τον δικό της δρόμο καθώς ανησυχεί ότι η Ουάσινγκτον είναι λιγότερο αφοσιωμένη στην ασφάλεια του Κόλπου από ότι στο παρελθόν.
Η Κίνα, ο μεγαλύτερος πελάτης πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, ηγείται των προσπαθειών για τη διεύρυνση της ομάδας BRICS για να γίνει το αντίβαρο στη Δύση.
Η διεύρυνση μπορεί ενισχύσει τη διακηρυγμένη φιλοδοξία της ομάδας να γίνει ηγέτιδα στο νότιο ημισφαίριο, αν και η Αργεντινή διαμήνυσε τον Νοέμβριο ότι δεν θα δεχθεί την πρόσκληση να ενταχθεί στην ομάδα των BRICS.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Έκλεισε ο τερματικός σταθμός 1 στο αεροδρόμιο του Τορόντο – Αναφορές για πυροβολισμούς
Ο Τερματικός Σταθμός 1 του Διεθνούς Αερολιμένα Τορόντο Πίρσον έκλεισε το πρωί της Πέμπτης, εν.
Ολλανδία: Ο πρόεδρος της Βουλής προτείνει διαίρεση του Βελγίου και προσάρτηση της Φλάνδρας
Ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής του ολλανδικού κοινοβουλίου, Μάρτιν Μπόσμα, πρότεινε στη διάρκεια ενός.
Ζελένσκι: Έγγραφο με τις προτάσεις από τις συνομιλίες του Λονδίνου βρίσκεται στο γραφείο του Τραμπ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Πέμπτη (24/4) ότι πιστεύει ότι ένα έγγραφο.
Επανέρχεται στο «μακεδονικό» ο Μίτσκοσκι – «Το ζήτημα της ονομασίας δεν έχει κλείσει» λέει
Οπρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί «ανεπίλυτου μακεδονικού ζητήματος»..