

Η Ρωσία παρήγγειλε εκατοντάδες τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) και βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν, δήλωσε χθες Τρίτη στο Γερμανικό Πρακτορείο διπλωματική πηγή στα Ηνωμένα Έθνη.
«Γνωρίζουμε πως το Ιράν σκοπεύει να αυξήσει τις παραδόσεις στη Ρωσία», να τής προμηθεύσει «μεγάλες ποσότητες» τέτοιων οπλικών συστημάτων, ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι η Μόσχα στράφηκε στην Τεχεράνη για να αντιμετωπίσει την οξεία έλλειψη πυρομαχικών.
«Δεν νομίζω πως στάλθηκαν ακόμη», πρόσθεσε η πηγή. Η Ρωσία φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει ήδη εκατοντάδες UAVs ιρανικής κατασκευής, τύπου Shahed-136.
Η Μόσχα αρνείται πως αξιοποιεί τα λεγόμενα UAVs-«καμικάζι». Το Ιράν πάντως επιβεβαίωσε τον Νοέμβριο πως προμήθευσε τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία.
Αντιδρώντας, οι χώρες μέλη της ΕΕ επέβαλαν νέες κυρώσεις στο Ιράν, που υφίστατο ήδη φάσμα τιμωρητικών μέτρων.
Δυνάμει απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που υιοθετήθηκε μετά τη συμφωνία του 2015 για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, απαγορεύεται στο Ιράν να κλείνει τέτοιες συμφωνίες για την πώληση όπλων.
Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και τη Γερμανία ζήτησαν τον Οκτώβριο να διενεργηθεί έρευνα από τον διεθνή οργανισμό για τις επιθέσεις με τη χρήση οπλικών συστημάτων ιρανικής κατασκευής στην Ουκρανία.
Σχετικά Νέα
Νίγηρας: Δώδεκα στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση τζιχαντιστών
Δώδεκα στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση τζιχαντιστών κοντά στα σύνορα με το Μαλί, ανακοίνωσε το.
Νιγηρία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από την επίθεση ενόπλων σε αυτοσχέδιο ορυχείο χρυσού
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη (24/4) από επίθεση ενόπλων σε αυτοσχέδιο ορυχείο χρυσού.
Ο πρόεδρος Τραμπ αξιώνει δωρεάν διέλευση των αμερικανικών πλοίων από τις διώρυγες του Παναμά και του Σουέζ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αξίωσε χθες Σάββατο να επιτρέπεται στα αμερικανικά πλοία.
Γάζα: Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων και για πενταετή εκεχειρία
Η Χαμάς δήλωσε χθες, Σάββατο (26/4) ότι είναι έτοιμη για μια συμφωνία για την.