

Η Πολωνία έστειλε άρματα μάχης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Η Ουκρανία έχει ζητήσει επανειλημμένως από τη Δύση να της στείλει κατεπειγόντως περισσότερα όπλα, ιδίως βαρέα, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στη χώρα.
“Ναι” απάντησε ο Μοραβιέτσκι όταν ρωτήθηκε αν η Πολωνία έστειλε ή θα στείλει άρματα στην Ουκρανία. Απέφυγε να αποκαλύψει πόσα και τι είδους άρματα είναι αυτά.
Τον Μάρτιο η Πολωνία είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμη να στείλει όλα τα μαχητικά MiG-29 που σταθμεύουν στην Αεροπορική Βάση Ραμστάιν, στη Γερμανία και να τα θέσει στη διάθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, όμως η Ουάσινγκτον απέρριψε την αιφνιδιαστική προσφορά.
“Δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, δεν υπάρχουν τέτοια αιτήματα”, είπε ο Μοραβιέτσκι όταν ρωτήθηκε αν εξετάζει ακόμη την πιθανότητα να στείλει αεροπλάνα στην Ουκρανία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν σήμερα τουλάχιστον 77 drones
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 38 από τα 77 μη επανδρωμένα.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτό είναι το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων που θα κληθεί να εκλέξει τον διάδοχο του
Εκατόν τριάντα πέντε καρδινάλιοι, με μέση ηλικία τα 70 χρόνια, θα συγκροτήσουν το Κονκλάβιο.
Bloomberg: Ο Μπέσεντ (ΥΠΟΙΚ) περιμένει να αποκλιμακωθεί η δασμολογική αντιπαράθεση με την Κίνα
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ φέρεται να δήλωσε σε κλειστή εκδήλωση επενδυτών.
Κάλας: Η Ρωσία προσπάθησε “να κερδίσει χρόνο” με την πασχαλινή εκεχειρία
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας δήλωσε σήμερα ότι η πασχαλινή εκεχειρία που.