

Ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ουάσινγκτον δήλωσε πεπεισμένος ότι η πώληση των μαχητικών αεροσκαφών 4ης γενιάς F-35 στη χώρα του θα εγκριθεί μετά από τον έλεγχο της διοίκησης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν σχετικά με ορισμένες εκκρεμείς πωλήσεις όπλων σε συμμάχους των ΗΠΑ.
Τα ΗΑΕ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο υπέγραψαν συμφωνίες για την αγορά έως και 50 αεροσκαφών F-35, 18 οπλισμένων αεροσκαφών και άλλου αμυντικού εξοπλισμού σε συμφωνία αξίας 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
“Κάναμε αυτά που μας ζητήθηκαν και μόλις ολοκληρωθεί η επιθεώρηση θα προχωρήσει η αγορά”, δήλωσε ο Πρέσβης Γιούσεφ Αλ Οτάιμπα σε ένα εικονικό φόρουμ του Ινστιτούτου της Ουάσινγκτον τη Δευτέρα, περιγράφοντας την κριτική ως “pro forma”.
Τον περασμένο μήνα, αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η διοίκηση του Μπάιντεν σταμάτησε προσωρινά την εφαρμογή ορισμένων εκκρεμών πωλήσεων όπλων σε συμμάχους των ΗΠΑ για να τα ελέγξουν. “Τα πάντα συνεχίζονται ενώ υποβάλλονται σε έλεγχο ταυτόχρονα. Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουν στο σωστό μέρος”, είπε ο Οταιμπα.
Σχετικά Νέα
Μήνυμα Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι: Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε χθες Παρασκευή νέο μήνυμα προς τους ηγέτες της.
Γερμανία: Απεβίωσε η Μάργκοτ Φριντλέντερ σε ηλικία 103 ετών
Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 9/5, το βράδυ σε ηλικία 103 ετών η.
Βόρεια Κορέα: «Η εμπλοκή μας στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ήταν δικαιολογημένη»
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η εμπλοκή της Βόρειας Κορέας στον.