

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλλει αίτηση για την έγκριση του εμβολίου της κατά της Covid-19 στην Ρωσία, δήλωσε το γραφείο τύπου της εταιρείας στο πρακτορείο TASS.
«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις χωρών σε όλο τον κόσμο, οι οποίες θα διανείμουν το υποψήφιο εμβόλιο, ώστε να έχουν πρόσβαση σ’ αυτό οι κατηγορίες του πληθυσμού που το χρειάζονται περισσότερο σύμφωνα με τις συστάσεις των οργανισμών υγείας και σε σύντομο διάστημα, αφότου λάβουμε τις άδειας των ρυθμιστικών αρχών και την έγκριση σ’ αυτές τις χώρες. Η Pfizer εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει αίτηση για την έγκριση του εμβολίου της κατά της Covid-19 στην Ρωσική Ομοσπονδία» αναφέρεται στην δήλωση της εταιρείας.
Η εταιρεία διαβεβαίωσε επίσης ότι η Pfizer και η BioNTech συνεργάζονται ώστε το εμβόλιο να είναι σε θέσει να καλύψει τις ανάγκες του παγκόσμιου συστήματος δημόσιας υγείας.
Η Pfizer, η οποία έχει αναπτύξει το εμβόλιο μαζί με την γερμανική φαρμακευτική εταιρεία BioNTech, δεν ανταποκρίθηκε σε σχετικό ερώτημα του πρακτορείου Reuters μέσω του οποίου ζητούσε να σχολιάσει την δήλωση.
Χθες το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο την Pfizer, μετέδωσε ότι η εταιρεία εφέτος θα διαθέσει το εμβόλιο της μόνο σε χώρες με τις οποίες έχει υπογράψει συμφωνίες σε κυβερνητικό επίπεδο, ενώ τέτοια συμφωνία δεν έχει υπογράψει με την Ρωσία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
UNICEF: Πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά θύματα διατροφικής ανασφάλειας στην Αϊτή
Πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά είναι θύματα διατροφικής ανασφάλειας στην Αϊτή, προειδοποίησε η UNICEF,.
Κολομβία: Αναστέλλεται η λειτουργία του πετρελαιαγωγού Bicentenario μετά από επίθεση με εκρηκτικά
Ο πετρελαιαγωγός Bicentenario, ένας από τους σημαντικότερους της Κολομβίας, τέθηκε εκτός λειτουργίας έπειτα από.
ΗΠΑ: O γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν συνάντησε τον άνδρα που απελάθηκε κατά λάθος στο Ελ Σαλβαδόρ
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής των ΗΠΑ, Κρις Βαν Χόλεν, δήλωσε την Πέμπτη ότι συνάντησε στο.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέα κόστη για πλοία που συνδέονται με την Κίνα
Οι ιδιοκτήτες ή εφοπλιστές πλοίων κατασκευασμένων στην Κίνα θα υποχρεούνται να πληρώνουν νέα κόστη.