

Ο νέος κορωνοϊός ώθησε πέρυσι τις πωλήσεις αλκοόλ κάτω 6%, ή λιγότερες κατά 15,8 δισ. λίτρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Euromonitor.
To socializing χτυπήθηκε σκληρά το 2020 από τους περιορισμούς του Covid-19, οι οποίοι με τη σειρά τους επηρέασαν τις πωλήσεις αλκοόλ.
Από τις 20 κορυφαίες αγορές αλκοόλ στον κόσμο, οι μειώσεις των πωλήσεων ήταν μεγαλύτερες στη Νότια Αφρική, την Ινδία, την Ισπανία και το Βιετνάμ.
Στις ΗΠΑ από την άλλη έπεσαν λιγότερο από 1%.
«Παρά τις αναφορές για ανθρώπους που σπεύδουν να αγοράσουν αλκοόλ στα σούπερ μάρκετ, φωτογραφίες από κενά ράφια και ανησυχίες ότι οι άνθρωποι θα έπιναν περισσότερο όταν περιορίζονταν στα σπίτια τους, αυτά τα στοιχεία πωλήσεων δείχνουν οριστικά ότι αγοράστηκε λιγότερο αλκοόλ το 2020», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Συμμαχίας για Υπεύθυνη Πόση, Χένρι Άσγουορθ.
«Καθώς οι κοινωνίες αρχίζουν να ανοίγουν εκ νέου, είναι σημαντικό για την ιδιωτική και δημόσια ζωή και την κοινωνία των πολιτών να έρθουν μαζί για να διασφαλίσουν ότι υπάρχει στοχοθετημένη και κατάλληλη υποστήριξη για όσους τη χρειάζονται περισσότερο», πρόσθεσε.
Σχετικά Νέα
Μήνυση στη Google από το Μεξικό για τον «κόλπο της Αμερικής»
Σε μήνυση εις βάρος της Google προχώρησε το Μεξικό, καθώς άλλαξε το όνομα του Κόλπου.
Γερμανία: Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του νέου ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό ομόλογό του
Ο νέος επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Γιόχαν Βάντεφουλ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών.
ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δήμαρχος Νιούαρκ έξω από κέντρο κράτησης μεταναστών – «Δεν έκανα τίποτα κακό», δήλωσε μετά την απελευθέρωσή του
Ο δήμαρχος του Νιούαρκ, της μεγαλύτερης πόλης του Νιου Τζέρσεϊ, Ρας Μπαράκα συνελήφθη έξω.
Πακιστάν: Σε εξέλιξη ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας
Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν εξαπολύουν ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας, λίγες ώρες αφότου.