

Η Ρωσία υποστήριξε ότι στη διάρκεια της νύκτας κατέστρεψε ή αναχαίτισε περισσότερα από 100 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σε μια σειρά επιθέσεων που εξαπολύθηκαν εναντίον της νοτιοδυτικής ρωσικής επικράτειας και της προσαρτημένης Κριμαίας.
Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως εξουδετερώθηκαν 51 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έξι μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας που επιτέθηκαν στην Κριμαία, 44 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιφέρεια του Κρασνοντάρ και άλλα έξι πάνω από την περιφέρεια του Μπελγκορόντ.
«Στη διάρκεια της νύκτας, η αεροπορία του Πολεμικού Ναυτικού και περιπολικά του στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψαν έξι μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας», πρόσθεσε η πηγή αυτή.
Ο ρωσικός στρατός αναφέρει τακτικά ότι απώθησε νυκτερινές επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά σπάνια υποστηρίζει ότι κατέρριψε τόσα πολλά.
Νωρίτερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπελγκορόντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, είχε ανακοινώσει το θάνατο μιας μητέρας και του τετράχρονου παιδιού της στη διάρκεια επίθεσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο χωριό Οκτιάμπρσκι.
Ένα όχημα, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι, έγινε στόχος μη επανδρωμένου αεροσκάφους, η μητέρα σκοτώθηκε επιτόπου και το τετράχρονο παιδί της υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, δήλωσε ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, διευκρινίζοντας ότι ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στοχοθέτησε πρατήριο καυσίμων κοντά στο χωριό Μπεσονόφκα.
Όλα αυτά σε μια καμπή του πολέμου, όπου ο ρωσικός στρατός έχει εντείνει την πίεση τους τελευταίους μήνες στα ανατολικά, κυρίως γύρω από την πόλη Τσάσιβ Γιαρ και την περιοχή της Αβντιίβκα, μια πόλη που κατακτήθηκε τον Φεβρουάριο από τη Ρωσία ύστερα από ιδιαίτερα αιματηρές μάχες.
Σχετικά Νέα
Επίσκεψη Μασκ στην Ινδία: Σχέδιο μετά από συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Μόντι
Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι σκοπεύει να επισκεφτεί την Ινδία αργότερα μέσα στο έτος,.
Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος συνομιλιών Ιράν – ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ.
ΝΥΤ: Ο Τραμπ παίρνει πίσω τις απειλές προς το Χάρβαρντ
Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ενημερώθηκε από άγνωστο αξιωματούχο της task force για την καταπολέμηση.
Απεργίες διαρκείας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ και το σιδηροδρομικό δίκτυο: Αντιμέτωποι με καθυστερήσεις και ακυρώσεις χιλιάδες ταξιδιώτες στη Βρετανία
Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται αντιμέτωπο με εκτεταμένες διαταραχές στις μετακινήσεις εν μέσω πασχαλινής περιόδου,.