Η Κίνα προειδοποιεί τη Βρετανία να μην κάνει διακρίσεις κατά της Huawei

Η Κίνα προειδοποίησε σήμερα Κυριακή τη Βρετανία να μην κάνει διακρίσεις εις βάρος εταιρειών που συμμετέχουν στην ανάπτυξη του δικτύου 5G, αλλά και να αντισταθεί στις πιέσεις άλλων χωρών σχετικά με το αν πρέπει να συνεργαστεί με τη Huawei, σύμφωνα με το Reuters.

Η Huawei, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες τηλεπικοινωνιακού-τεχνολογικού εξοπλισμού στον κόσμο, δέχεται έντονες πιέσεις από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες λόγω φόβων ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μέσο κατασκοπείας των Κινέζων. Η διοίκηση της Huawei το έχει αρνηθεί αυτό.

Η προειδοποίηση της Κίνας προς τη Βρετανία έρχεται μετά την απόφαση του βρετανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας να απαγορεύσει την πρόσβαση της Huawei στην ανάπτυξη του 5G δικτύου στη χώρα.

Ο Κινέζος πρέσβης στη Βρετανία, Liu Xiaoming, με δηλώσεις του στη Sunday Telegraph υπερασπίστηκε τη Huawei και συμβούλευσε τη Βρετανία να «αποφασίζει ανεξάρτητα και ανάλογα με τα εθνικά της συμφέροντα».

«Οι κίνδυνοι (για την ασφάλεια του 5G δικτύου) πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, αλλά δεν πρέπει να μας προκαλούν φόβο. Μπορούμε να τους διαχειριστούμε, υπό τον όρο ότι οι χώρες και οι εταιρείες συνεργάζονται», πρόσθεσε ο Liu Xiaoming.

Σχετικά Νέα