Η Κίνα χαρακτήρισε τις ΗΠΑ «μεγαλύτερο σαμποτέρ της ειρήνης»

Η Κίνα χαρακτήρισε τις ΗΠΑ «μεγαλύτερο σαμποτέρ της ειρήνης», καθώς η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της επέκρινε με σφοδρότητα την Πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι για την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ταϊβάν. Την Πέμπτη, η Χούα Τσουνγίνγκ με σειρά tweets καταδίκασε τη στάση των ΗΠΑ και προειδοποίησε για κινεζικά αντίποινα.

«Το κόλπο της Πελόζι αποτελεί ακόμα μία χρεοκοπία της πολιτικής, της διπλωματίας και της αξιοπιστίας των ΗΠΑ. Αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος σαμποτέρ της ειρήνης και ο μεγαλύτερος ταραχοποιός στην περιφερειακή σταθερότητα», ανέφερε η ίδια.

«Αυτό το περιστατικό ενορχηστρώθηκε και προκλήθηκε αποκλειστικά από τις ΗΠΑ και η αιτία, οι συνέπειες και τα πλεονεκτήματα του περιστατικού είναι ξεκάθαρα. Η Κίνα έχει κάνει ό,τι είναι διπλωματικά δυνατό για να αποτρέψει αυτή την κρίση που έχει επιβληθεί στην Κίνα», πρόσθεσε.

Η Τσουνγίνγκ προειδοποίησε ότι η Κίνα δεν θα «ανεχθεί καμία πράξη που βλάπτει τα βασικά της συμφέροντα» και ότι δεν θα «καθίσει και παρακολουθεί τις ΗΠΑ να παίζουν με την Ταϊβάν για να εξυπηρετήσουν την εσωτερική πολιτική τους και τα εγωιστικά συμφέροντα κάποιων πολιτικών».

Περιγράφοντας την πρόσφατη αναταραχή που προκάλεσαν οι στρατιωτικές ασκήσεις που διεξήγαγε το Πεκίνο, η Τσουνγίνγκ ανέφερε ότι είναι «απαραίτητα αντίμετρα αμυντικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν υποβληθεί σε σοβαρή εξέταση και προσεκτική αξιολόγηση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα