

Την απόλυτη ιστορική αλήθεια είπε, από το βήμα του εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου, μία καθηγήτρια στη Χρυσούπολη, εξοργίζοντας τους ακροδεξιούς και το αφήγημα τους περί της πατριωτικής στάσης του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά.
Η καθηγήτρια, αναφέρθηκε στον μη εκλεγμένο δικτάτορα, ο οποίος «αναγκάστηκε να πει το ΟΧΙ», καθώς «γιατί από την ιστορία αλλά και την αυτοβιογραφία του γνωρίζουμε ότι την ώρα που έλεγε αυτά τα λόγια δεν είχε στο μυαλό του ιδέες για αντίσταση και πόσο μάλλον για νίκη. Ούτε πίστευε ότι έπραττε το σωστό, αντιστεκόμενος στον άξονα των Μουσολίνι και Χίτλερ. Στο κάτω-κάτω ο Μεταξάς ήταν στην Ελλάδα ότι ήταν οι προαναφερθέντες στις χώρες τους: φασίστες-δικτάτορες».
Οι αντιδράσεις των ακροδεξιών του διαδικτύου ήταν άμεσες, και όπως πάντα, ακραίες και υβριστικές. Η καθηγήτρια δεν είπε τίποτα άλλο πέραν της αλήθειας.
Και το σίγουρο είναι ότι αν ζούσε ο Μάνος Χατζιδάκις, θα ήταν περήφανος γι αυτήν:
Σχετικά Νέα
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.
Εύβοια: Νοσηλευτής συνελήφθη για την κακοποίηση της συζύγου του – Πάτησε το Panic button
Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια, καθώς ένας νοσηλευτής συνελήφθη για κακοποίηση της συζύγου.
Άρης Μουγκοπέτρος: Τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι στα Τριπόταμα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com, το περιστατικό σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής.