Η Ιταλία ξεκινά την πώληση του 20% της Monte dei Paschi σε επενδυτές

Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει το placement ενός μεριδίου 20% περίπου της Monte dei Paschi di Siena (MPS) από το ποσοστό που είχε αποκτήσει το ιταλικό δημόσιο στο πλαίσιο της διάσωσης της τράπεζας.

Οι μετοχές της MPS έκλεισαν σήμερα στα 3,07 ευρώ, διαμορφώνοντας την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας στα 3,8 δισ. ευρώ. Η τρέχουσα τιμή είναι περίπου 50% υψηλότερη από τα 2 ευρώ ανά μετοχή που ολοκληρώθηκε η τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, πριν από ένα χρόνο.

Το ιταλικό ΥΠΟΙΚ έχει τοποθετήσει το μέγιστο discount στο 6% για τη διάθεση των μετοχών, με τη ζήτηση να είναι ισχυρή, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο του placement, η ιταλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μην προχωρήσει στη διάθεση και νέων μεριδίων στην αγορά για μια περίοδο 90 ημερών χωρίς τη συναίνεση των τραπεζών που συντονίζουν τη διάθεση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της MPS, τα καθαρά κέρδη αυτό το έτος αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1,1 δισ. ευρώ αντλώντας ώθηση από τα υψηλότερα επιτόκια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα