

Η ισπανική κυβέρνηση αποκλείει, προς το παρόν, την επιβολή μιας νέας καραντίνας, στη μάχη κατά του τρίτου κύματος της νόσου Covid-19, ωστόσο θα μπορούσε να επιτρέψει στις περιφέρειες να παρατείνουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που βρίσκονται σε ισχύ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.
«Δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή καμία καραντίνα στο σπίτι», δήλωσε ο Σαλβαδόρ Ίγια κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, μια στρατηγική που έρχεται σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, η οποία επέβαλε ένα νέο λοκντάουν.
Πέντε περιφέρειες ζήτησαν αυτήν την εβδομάδα από την κεντρική κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρή καραντίνα, την ώρα που τα κρούσματα της νόσου Covid-19 έχουν αυξηθεί στην Ισπανία, μετά την περίοδο των εορτών.
Αφού ξεπέρασε την περασμένη εβδομάδα το συμβολικό όριο των 2 εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, η Ισπανία κατέγραψε χθες αριθμό ρεκόρ μολύνσεων, 40.197, σε 24 ώρες.
«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική», όμως «έχουμε την εμπειρία και γνωρίζουμε πως να κάμψουμε την καμπύλη» των μολύνσεων, υπογράμμισε ο Ίγια.
Για τις αρχές, οι περιορισμοί που έχουν εφαρμοστεί στο πλαίσιο της κατάστασης υγειονομικής έκτακτης ανάγκης, που βρίσκεται σε ισχύ έως τον Μάιο, τους οποίους οι περιφέρειες έχουν αυστηροποιήσει (απαγόρευση της κυκλοφορίας, αποκλεισμός πόλεων ή ζωνών, μείωση της χωρητικότητας και των ωραρίων για το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων, απαγόρευση μετάβασης, παρά μόνο για βάσιμους λόγους σε μια περιφέρεια…) είναι επαρκείς.
Αντιθέτως, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να «επανεξετάσει» τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, επισήμανε ο Ισπανός υπουργός Υγείας.
Το διάταγμα για την κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης προβλέπει αυτή τη στιγμή οι περιφέρειες να ορίζουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ 22.00 και 07.00, με μια δυνατότητα μίας ώρας επιπλέον ή λιγότερο.
Ωστόσο, η Καστίλλη και Λεόν (κεντρικά) αποφάσισε χθες να ορίσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 20.00 και η Χώρα των Βάσκων (βόρεια) στις 18.00.
Σχετικά με την καθυστέρηση στις παραδόσεις των εμβολίων, που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία Pfizer, το υπουργείο ανακοίνωσε πως οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παραλάβουν την επόμενη εβδομάδα «το 56% των προβλεπόμενων δόσεων», ήτοι περίπου 205.000 δόσεις για την Ισπανία.
Στόχος της ισπανικής κυβέρνησης είναι να εμβολιάσει το 70% των 47 εκατομμυρίων Ισπανών έως το καλοκαίρι.
Σχετικά Νέα
Eurovision 2025: «Ματωμένη» διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης λίγο πριν το μεγάλο τελικό στους δρόμους της Βασιλείας
Λίγο πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού της Eurovision, στους δρόμους της Βασιλείας, βγήκαν.
Φινλανδία: Νεκροί και οι 5 επιβάτες των ελικοπτέρων που συγκρούστηκαν στον αέρα
Νεκροί βρέθηκαν και οι 5 επιβάτες των ελικοπτέρων που συγκρούστηκαν σήμερα (17.05.2025) στη Φιλανδία, όπως ανακοίνωσε.
ΗΠΑ: Συγκλονιστικά βίντεο με φονικούς ανεμοστρόβιλους να χτυπούν το Κεντάκι και το Μισούρι – Τουλάχιστον 20 νεκροί
Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται από τις ΗΠΑ, όπου φονικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Κεντάκι.
Ρουμανία: Εγκατέλειψε τα social media ο εθνικιστής υποψήφιος για τις αυριανές εκλογές Τζόρτζε Σιμιόν
Ο υπέρμαχος της εθνικής κυριαρχίας, μεγάλος θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ και υποψήφιος για τις.