Η Ιορδανία αντιμέτωπη με το 3ο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού

Η Ιορδανία εισήλθε στο τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που επιβεβαιώνονται σε εβδομαδιαία βάση αυξήθηκε ραγδαία φθάνοντας τα περίπου 20.000, προειδοποίησε χθες Κυριακή το υπουργείο Υγείας.

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι ο δείκτης θετικότητας των τεστ έχει πλέον έχει φθάσει το 8%, τόνισε ο Άντελ Μπαλμπίσι, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το ιορδανικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων PETRA.

Πάντως, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Μπαλμπίσι διαβεβαίωσε πως το σύστημα των νοσοκομείων δεν αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα προς το παρόν, δεδομένου ότι η πληρότητα των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) βρίσκεται ακόμη κάτω από το 30%.

Εξάλλου τόνισε πως υπάρχει επάρκεια εμβολίων στη χώρα, παροτρύνοντας τους πολίτες του χασεμιτικού βασιλείου και τους μόνιμους κατοίκους να ανοσοποιηθούν.
Οι ιορδανικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν χθες 14 θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και 3.579 κρούσματα του SARS-CoV-2. Ως αυτό το στάδιο, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ανέρχεται σε 11.361 νεκρούς επί συνόλου 914.849 μολύνσεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα