

Βήματα προκειμένου να γίνουν ελκυστικά σε υπαλλήλους οι οποίοι εργάζονται εξ αποστάσεως κάνουν τα εθνικά πάρκα της Ιαπωνίας, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για το λεγόμενο «workation» – διακοπές που συνδυάζουν δουλειά και αναψυχή, δίνοντας τη δυνατότητα εργασίας χωρίς φυσική παρουσία.
Καταλύματα και χώροι κάμπινγκ σε εθνικά πάρκα έχουν αναβαθμίσει τα σημεία πρόσβασης σε Wi-Fi με οικονομική υποστήριξη από το υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να υποδεχθούν τηλε-εργαζομένους.
Καθώς πολλοί παραμένουν διστακτικοί σε ό,τι αφορά τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, ο υπουργός Περιβάλλοντος Σιντζίρο Κοϊζούμι δήλωσε ότι «θα θέλαμε οι άνθρωποι να αρχίσουν να επισκέπτονται πρώτα τα εθνικά πάρκα στην περιοχή τους».
Η κυβέρνηση προωθεί την έννοια του «workation» με την ελπίδα ότι θα αναζωογονήσει τις τοπικές οικονομίες που πλήττονται από τον κορωνοϊό.
Μερικά από τα εθνικά πάρκα που εφαρμόζουν το σχετικό πρόγραμμα είναι το Setonaikai, το μεγαλύτερο της Ιαπωνίας γνωστό για τα ψαροχώρια του, το Aso-Kuju, γνωστό για τα ηφαίστεια, και το Nikko, σε ορεινή δασώδη περιοχή.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.