Η Ιαπωνία θέλει οι πολίτες να εργάζονται εξ αποστάσεως από τα εθνικά πάρκα της

Βήματα προκειμένου να γίνουν ελκυστικά σε υπαλλήλους οι οποίοι εργάζονται εξ αποστάσεως κάνουν τα εθνικά πάρκα της Ιαπωνίας, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για το λεγόμενο «workation» – διακοπές που συνδυάζουν δουλειά και αναψυχή, δίνοντας τη δυνατότητα εργασίας χωρίς φυσική παρουσία.

Καταλύματα και χώροι κάμπινγκ σε εθνικά πάρκα έχουν αναβαθμίσει τα σημεία πρόσβασης σε Wi-Fi με οικονομική υποστήριξη από το υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να υποδεχθούν τηλε-εργαζομένους.

Καθώς πολλοί παραμένουν διστακτικοί σε ό,τι αφορά τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, ο υπουργός Περιβάλλοντος Σιντζίρο Κοϊζούμι δήλωσε ότι «θα θέλαμε οι άνθρωποι να αρχίσουν να επισκέπτονται πρώτα τα εθνικά πάρκα στην περιοχή τους».

Η κυβέρνηση προωθεί την έννοια του «workation» με την ελπίδα ότι θα αναζωογονήσει τις τοπικές οικονομίες που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Μερικά από τα εθνικά πάρκα που εφαρμόζουν το σχετικό πρόγραμμα είναι το Setonaikai, το μεγαλύτερο της Ιαπωνίας γνωστό για τα ψαροχώρια του, το Aso-Kuju, γνωστό για τα ηφαίστεια, και το Nikko, σε ορεινή δασώδη περιοχή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα