Η Γερμανία δοκιμάζει σήμερα το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης

Στις 11:00 (τοπική ώρα) ενεργοποιήθηκε δοκιμαστικά σε όλη τη Γερμανία το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, προκειμένου να ελεγχθεί η λειτουργία του και να διαπιστωθούν ενδεχόμενα προβλήματα.

Στο πλαίσιο της δοκιμής, η οποία γίνεται κάθε δεύτερη Πέμπτη του Σεπτεμβρίου, θα λειτουργεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας για Καταστροφές ειδική τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης. Η γραμμή θα παραμείνει ανοιχτή έως αύριο το απόγευμα.

Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης περιλαμβάνει ειδικό μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα, το οποίο φθάνει με παρατεταμένο διαπεραστικό ήχο, αλλά και μηνύματα μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου, διαδικτύου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ειδικών εφαρμογών. Οι δήμοι μπορούν να ενεργοποιήσουν παράλληλα και άλλα διαθέσιμα μέσα σε τοπικό επίπεδο, όπως μηνύματα μέσω μεγαφώνου ή σειρήνες. Στις 11:45 αναμένεται να δοθεί «λήξη συναγερμού».

Στόχος της εθνικής ημέρας έγκαιρης προειδοποίησης είναι «να δοκιμαστεί η τεχνική υποδομή του συστήματος και να ενημερωθούν οι πολίτες για τη διαδικασία προειδοποίησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», επισημαίνεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα