

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι δύο πολιτικοί είχαν χθες τηλεφωνική επικοινωνία στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για μια σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων η Ουκρανία και το Ιράν.
“Η υπουργός ανέφερε τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες του Ιράν και την αυξανόμενη απειλή που συνιστά η αύξηση του ιρανικού οπλοστασίου βαλλιστικών πυραύλων, τη διάδοση πυραύλων μεταξύ των οποίων προς μη κρατικούς φορείς (…) και την αναγκαιότητα ενίσχυσης της διεθνούς απάντησης σε αυτή την απειλή”, ανέφερε το υπουργείο σχετικά με τις συνομιλίες της Κολονά με τον Μπλίνκεν.
Οι δύο υπουργοί είχαν επίσης συνομιλίες για την αναγκαιότητα να συνεργαστεί πλήρως το Ιράν με την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι η Τεχεράνη είναι απρόβλεπτη ως προς την ικανοποίηση των υποχρεώσεών της σχετικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Οι Κολονά και Μπλίνκεν επανέλαβαν επίσης την “πλήρη στήριξή” τους προς την Ουκρανία, η οποία δέχτηκε εισβολή από τη Ρωσία πριν από ένα χρόνο, και συζήτησαν την κατάσταση στις σχέσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.
Σχετικά Νέα
Γουιάνα: Επιθέσεις ενόπλων στα σύνορα με τη Βενεζουέλα
Οι αρχές της Γουιάνας έκαναν λόγο την Πέμπτη 15/5, για επιθέσεις «ενόπλων με πολιτικά».
Γάζα: Τουλάχιστον 120 νεκροί από βομβαρδισμούς του Ισραήλ
Η πολιτική προστασία καταμέτρησε 120 νεκρούς την Πέμπτη 15/5, από νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην.
Μεξικό: Έρευνα για τη δολοφονία της 23χρονης influencer την ώρα που έκανε live στο TikTok
Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Μεξικού διερευνά τη δολοφονία της 23χρονης influencer Βαλέρια Μάρκες, η οποία.