Η Φινλανδία μπλοκάρει αγορές ακινήτων από Ρώσους

Οι φινλανδικές αρχές απέτρεψαν την απόκτηση ακίνητης περιουσίας από αγοραστή με σχέσεις με τη Ρωσία, στο πλαίσιο της επιδίωξης να σταματήσουν συναλλαγές που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την εθνική ασφάλεια.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Bloomberg, ο υπουργός Άμυνας Άντι Χάκκανεν εμπόδισε την πώληση ακινήτου στο Ιλομάντσι, μία πόλη κοντά στα ρωσικά σύνορα, σε εταιρεία που τελεί εν μέρει υπό ρωσική ιδιοκτησία, όπως ενημέρωσε η φινλανδική κυβέρνηση.

Η απόφαση λήφθηκε βάσει εκτίμησης ότι η χρήση της ακίνητης περιουσίας θα μπορούσε “να παρεμποδίσει την οργάνωση της εθνικής άμυνας, την επιτήρηση και διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας”, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η κίνηση έρχεται μετά από παρόμοια απόφαση τον Οκτώβριο, όταν η Φινλανδία μπλόκαρε τρεις πωλήσεις ακινήτων σε Ρώσους αγοραστές. Η σκανδιναβική χώρα έχει αυξήσει τον έλεγχο τέτοιων συμφωνιών παρέχοντας στις αρχές διευρυμένες εξουσίες για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Παράλληλα, μπλοκαρίστηκαν ακόμα δύο συναλλαγές για ακίνητα στο Σότκαμο, τα οποία είχαν πουληθεί δύο φορές μεταξύ διαφορετικών εταιρειών με τον ίδιο ιδιοκτήτη και ο αγοραστής δεν υπέβαλε τις απαιτούμενες πληροφορίες στις αρχές, προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα