Η διαδρομή του φερόμενου ως «δράκου» των Εξαρχείων στη χώρα

Στoιχεία για την πορεία του φερόμενου ως «δράκου» των Εξαρχείων στη χώρα έδωσαν πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως αναφέρουν, ο 23χρονος είχε υποβάλλει αίτημα ασύλου στις 14/11/2016 στο Γραφείο Ασύλου Λέσβου, ως ασυνόδευτος ανήλικος σε ηλικία τότε 23 ετών και μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων. Στις 20/3/2018 έλαβε προσφυγικό καθεστώς σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση ασύλου. Στις 18/5/2018 παρέλαβε την άδεια διαμονής του και στις 25/9/2018 το ταξιδιωτικό του έγγραφο δηλώνοντας συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα.

Το Γραφείο Ασύλου Αλίμου ενημέρωσε τον Εισαγγελέα ανηλίκων περί της αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας του. Στο σημείο αυτό ολοκληρώνεται η όποια αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο συγκεκριμένος, ως αναγνωρισμένος πρόσφυγας πλέον, απολάμβανε τα δικαιώματα και τις αστικές ευθύνες που έχουν και οι Έλληνες Πολίτες, σύμφωνα με την Ελληνική και διεθνή νομοθεσία άνευ άλλης εμπλοκής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Επίσης την 1/4/2021 έληξε η άδεια παραμονής του και ουδέποτε προσήλθε για την ανανέωσή της. Συνεπώς από 2/4/2021 και μέχρι σήμερα η διαμονή του στη χώρα είναι τυπικά παράνομη.

Αναφορικά με τη διαμονή του στη Δομή Μαλακάσας, μετά την αποφυλάκισή του, σύμφωνα με τον Διοικητή της Δομής δεν υπήρξε ποτέ καμία ενημέρωση, ούτε κάποιο Σύρος με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛΑΣ παρουσιάστηκε ή έμεινε σε αυτήν.

Συνεπώς, κατά την αποφυλάκισή του ο συγκεκριμένος Σύρος ενημερώθηκε εγγράφως (αποφυλακιστήριο) για τους περιοριστικούς όρους, τους οποίους και δεν τήρησε, αφού ουδέποτε εμφανίστηκε στη Δομή της Μαλακάσας.

Ποινική δίωξη για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής, ασκήθηκε στον 23χρονο «δράκο» των Εξαρχείων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα