

Η αμερικάνικη εταιρεία ενέργειας Chevron ανακοίνωσε ότι θα μειώσει έως και το 1/5 (15% έως 20%) του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2026, στο πλαίσιο των προσπαθειών για περικοπή του κόστους, που αποσκοπεί στην απλοποίηση των δραστηριοτήτων της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας και στην ενίσχυση της ανάπτυξης.
Η Chevron απασχολούσε 46.500 άτομα παγκοσμίως στο τέλος του 2023, πράγμα που σημαίνει ότι οι περικοπές θα μπορούσαν να επηρεάσουν έως και 9.000 εργαζόμενους. Η εταιρεία στοχεύει σε «διαρθρωτικές» μειώσεις κόστους ύψους 2 έως 3 δισ. δολαρίων έως το 2026, καθώς προσπαθεί να βελτιώσει την αποδοτικότητα.
Μετά την είδηση η μετοχή της Chevron υποχωρεί 0,70%.
«Η Chevron αναλαμβάνει δράση για να απλοποιήσει την οργανωτική μας δομή, να εκτελεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα και να τοποθετήσει την εταιρεία για ισχυρότερη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος Μαρκ Νέλσον σε δήλωσή του σήμερα Τετάρτη (12.2.2025).
«Δεν παίρνουμε αυτές τις ενέργειες ελαφρά τη καρδία και θα υποστηρίξουμε τους υπαλλήλους μας κατά τη διάρκεια της μετάβασης», είπε. «Αλλά η υπεύθυνη ηγεσία απαιτεί τη λήψη αυτών των μέτρων για τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας της εταιρείας μας για τους ανθρώπους μας, τους μετόχους μας και τις κοινότητές μας».
Σχετικά Νέα
Γιορτινό τραπέζι: Τα απαραίτητα αγοράζει ο κόσμος από τη Βαρβάκειο και το Καπάνι – Μικρή πτώση στις τιμές σήμερα
Την τελευταία στιγμή περιμένουν πολλοί καταναλωτές για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το αυριανό πασχαλινό.
Πασχαλινές διακοπές: Ναύπλιο, Καλαμάτα, Κέρκυρα και Πήλιο στις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτών – Ποιοι προορισμοί ξεχώρισαν
Ισχυρή τουριστική κίνηση καταγράφεται ήδη από το Πάσχα, με τα πρώτα μηνύματα για τη φετινή σεζόν να.
Γιορτινό τραπέζι: Τα απαραίτητα αγοράζει ο κόσμος από τη Βαρβάκειο και το Καπάνι – Μικρή πτώση στις τιμές σήμερα
Την τελευταία στιγμή περιμένουν πολλοί καταναλωτές για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το αυριανό.
Μεγάλη άνοδος στον αριθμό των διαθέσιμων Αirbnb στην Ελλάδα
Μικρή κάμψη κατέγραψε η ελληνική αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων τον Μάρτιο, σύμφωνα με την τελευταία.