

Η οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε τα ονόματα των έξι ομήρων που θα απελευθερωθούν αύριο.
Θα είναι οι τελευταίοι εν ζωή όμηροι που θα απελευθερωθούν κατά την πρώτη φάση εφαρμογής της συμφωνίας εκεχειρίας στην Λωρίδα της Γάζας.
Πρόκειται για τους Ελίγια Κοέν, Ομερ Σεμ Τοβ, Ταλ Σοχάμ, Ομερ Βένκερτ, Χισάμ αλ-Σάγεντ και Αβέρα Μενγκίστο.
Ο Χισάμ αλ-Σάγεντ και ο Αβέρα Μενγκίστο είναι πολίτες που εισήλθαν στην Λωρίδα της Γάζας πριν από δέκα χρόνια και κρατούνται έκτοτε.
Τρεις είναι νεαροί που απήχθησαν από το rave party Nova και ο τέταρτος είναι πατέρας τριών παιδιών που απήχθη από το κιμπούτς Μπε’ερί, όπου επισκεπτόταν τους γονείς της γυναίκας του.
Επίσης, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την πιθανότητα σφάλματος ή του ενδεχομένου ανθρώπινα λείψανα να μπερδεύτηκαν εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι μία από τις σορούς που παραδόθηκαν χθες δεν ανήκε σε κανέναν από τους ομήρους που κρατούνταν στη Γάζα.
Η επίσημη ανακοίνωση της οργάνωσης ακολουθεί άλλη ανακοίνωση την οποία έκανε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης στη Γάζα Ισμαήλ Αλ-Ταουάμπτα.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Μικρά κέρδη στη Λεωφόρο Αθηνών μετά τις αργίες
Επιστροφή στη δράση για τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους τελευταίους να «ζυγίζουν».
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.