Η Bank of America χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο πλαστικό σε όλες τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Η Bank of America (BofA) ανακοίνωσε σήμερα ότι όλα τα πλαστικά προϊόντα πιστωτικών και χρεωστικών καρτών της θα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό σε ποσοστό τουλάχιστον 80%, αρχής γενομένης από το 2023, αποτελώντας την πρώτη αμερικανική τράπεζα που αναλαμβάνει αυτή τη δέσμευση σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο χρεωστικών και πιστωτικών καρτών της.

Η νέα δέσμευση της BofA έρχεται να προστεθεί στους υφιστάμενους στόχους περιβαλλοντικής βιωσιμότητας της τράπεζας, οι οποίοι περιλαμβάνουν στόχους που τέθηκαν πέρυσι για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στις χρηματοδοτικές δραστηριότητες, τις λειτουργίες και την εφοδιαστική αλυσίδα της μέχρι το 2050, μαζί με στόχους για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας 100% μηδενικού άνθρακα, τη μείωση της χρήσης ενέργειας και του πόσιμου νερού κατά 55% μέχρι το 2030, μεταξύ άλλων. Η τράπεζα έχει επίσης δεσμευτεί να επιτύχει την κινητοποίηση και ανάπτυξη βιώσιμης χρηματοδότησης ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030.

Η Mary Hines Droesch, επικεφαλής του τμήματος καταναλωτικών και μικρών επιχειρηματικών προϊόντων της Bank of America, δήλωσε

“Η μετάβαση σε ένα προϊόν ανακυκλωμένης κάρτας είναι ένα ακόμη βήμα προς μια πιο βιώσιμη λύση που θα συμβάλει στην προώθηση μιας κυκλικής οικονομίας. Δεσμευόμαστε να ενσωματώσουμε τη βιωσιμότητα σε όλες τις δραστηριότητές μας”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα