

H Αργεντινή θα επιδιώξει να συνάψει συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης πριν τα τέλη Μαρτίου, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πρόσωπο που έχει άμεση γνώση του ζητήματος.
Η κυβέρνηση, η οποία “σφράγισε” μια αρχική συμφωνία για χρέος αξίας 65 δισ. δολαρίων με τους ιδιώτες πιστωτές την Τρίτη, θα επιχειρήσει να αρχίσει επίσημες διαπραγματεύσεις με το Ταμείο μετά τις 4 Σεπτεμβρίου που είναι η ημερομηνία διακανονισμού της συμφωνίας με τους ομολογιούχους.
Στόχος της χώρας είναι να έχει ένα νέο πρόγραμμα πριν τα τέλη του α’ τριμήνου του 2021, ούτως ώστε να έχει επαρκή χρόνο για να επαναδιαπραγματευτεί μια οφειλή 2 δισ. δολαρίων προς την ομάδα 22 πιστωτών Paris Club που ωριμάζει το Μάιο.
Σχετικά Νέα
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκφράζει «αποτροπιασμό» για τις επεκτεινόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα εξέφρασε τον “αποτροπιασμό” του το Σάββατο για.
Παμ Μπόντι: «Ασυγχώρητη» η επίθεση εναντίον κλινικής στην Καλιφόρνια
«Η βία εναντίον κλινικής γονιμότητας είναι ασυγχώρητη», τόνισε χθες Σάββατο η υπουργός Δικαιοσύνης Παμ.
Φινλανδία: Νεκροί και οι πέντε επιβάτες από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων
Η σύγκρουση εν πτήσει δύο ελικοπτέρων τα οποία κατόπιν συνετρίβησαν στοίχισε τη ζωή σε.
Μερτς: Οι συνομιλίες στην Τουρκία κατώτερες των προσδοκιών μας
Οι συνομιλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία «έμειναν κατώτερες των προσδοκιών μας, παρά την.