

Οι γαλλικές αρχές δεν έχουν κάποια βάσιμη ένδειξη ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων τον Απρίλιο ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο ερευνούν την πιθανότητα να προκλήθηκε από αμέλεια, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το γραφείο του εισαγγελέα.
“Μολονότι έχουν έρθει στο φως ορισμένες αδυναμίες, από τις οποίες ίσως να εξηγείται το μέγεθος της πυρκαγιάς, από τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει εφικτό να καθοριστούν τα αίτια” αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εισαγγελέας Ρεμί Ετς.
Καθώς η εγκληματική ενέργεια αποκλείεται, οι αρχές εξετάζουν άλλα ενδεχόμενα, όπως για παράδειγμα τη δυσλειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος ή να ξεκίνησε η φωτιά από κάποιο τσιγάρο που δεν είχε σβήσει τελείως.
Η συνέχιση της έρευνας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ανατέθηκε σε τρεις ανακριτές που έχουν μεγαλύτερες δικαιοδοσίες, μεταξύ άλλων και να ασκήσουν διώξεις σε τυχόν υπόπτους για αμέλεια.
Η τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της 15ης Απριλίου κατέκαψε τη στέγη του ναού, ένα γεγονός που προκάλεσε σοκ στη Γαλλία και τον κόσμο. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν τα κωδωνοστάσια και τους εξωτερικούς τοίχους.
Σχετικά Νέα
Σεισμός στη Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε την κατάπαυση του πυρός
Η ανακοίνωση αυτή έγινε μερικές ώρες πριν από την προβλεπόμενη εκπνοή της κατάπαυσης του.
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Νετανιάχου: «Έχουμε την ίδια γραμμή σε όλα τα θέματα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.
Ο ευρωπαϊκός Τύπος αποχαιρετά τον “Πάπα του λαού”
Ο ευρωπαϊκός Τύπος αποτίνει σήμερα σχεδόν ομόφωνα φόρο τιμής στον πάπα Φραγκίσκο, την επομένη.
Γουίτκοφ: Στη Ρωσία εντός της εβδομάδας ο απεσταλμένος του Τραμπ
Ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ προβλέπεται να ταξιδέψει αυτήν την εβδομάδα στη Μόσχα, ανακοίνωσε.