

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η έξοδος στις αγορές με την έκδοση επταετούς ομολόγου. Και αυτό γιατί το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,9%, το χαμηλότερο στην ιστορία των ελληνικών εκδόσεων σε ευρώ. Έλαβε προσφορές που υπερέβησαν τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ, που συνιστά την μεγαλύτερη ζήτηση για ελληνικό χρέος αφότου η χώρα μας ολοκλήρωσε το τρίτο Μνημόνιο, τον περασμένο Αύγουστο.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΔΔΗΧ, στο βιβλίο κατατέθηκαν 335 προσφορές για τον 7ετή τίτλο, εκ των οποίων μόνον το 16% αναλογούσε σε Έλληνες ενδιαφερόμενους.
Το ένα τρίτο των επενδυτών (33%) προερχόταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 12% είχε ως βάση την Γαλλία, το 11% βασιζόταν στις Σκανδιναβικές χώρες και ακόμα 9% προήλθε από την γερμανόφωνη ζώνη (Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία). Το ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σχετικά περιορισμένο, στο 4%.
Η πλειονότητα των προσφορών, σε ποσοστό 55%, προήλθε από διαχειριστές κεφαλαίων (fund managers) και το 20% από τράπεζες, τόσο δημόσιες όσο και ιδιωτικές.
Τα πιο κερδοσκοπικά επενδυτικά οχήματα (hedge funds) αντιπροσώπευσαν το 10% των προσφορών, έναντι 31% στην αντίστοιχη περσινή έκδοση. Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά Ταμεία, που παραδοσιακά θεωρούνται οι πιο σταθεροί θεσμικοί επενδυτές, κάλυψαν στο 9%.
Πηγή: newpost.gr
Σχετικά Νέα
ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων για 10.000 ανέργους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και άστεγους
Σήμερα, Πέμπτη 15 Μαΐου, ξεκινάει η δυνατότητα υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος από παρόχους κατάρτισης, ενταγμένων.
Δανειολήπτες ελβετικού φράγκου για εξωδικαστικό μηχανισμό: Υποκρύπτει την αποδυνάμωση των συλλογικών αγωγών στον Άρειο Πάγο
Την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να ενταχθούν τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο στον διευρυμένο.
ΤτΕ: Κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από τις γεωπολιτικές και εμπορικές εντάσεις
Οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ελλάδα είναι κυρίως εξωγενείς, προερχόμενοι από την.
Πρωτογενές πλεόνασμα στα 5,165 δισ. ευρώ το α’ τετράμηνο του 2025
Πλεόνασμα ύψους 5,165 δισ. ευρώ κατέγραψε το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού σε τροποποιημένη ταμειακή βάση.