Η Airbnb προσφέρει δωρεάν διαμονή σε 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες παγκοσμίως

Είκοσι χιλιάδες αφγανούς πρόσφυγες θα φιλοξενήσει χωρίς χρέωση η διαδικτυακή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων Airbnb με στόχο να τους βοηθήσει να επανεγκατασταθούν ανά τον κόσμο, όπως μετέδωσαν το Reuters και το BBC.

Ο επικεφαλής της εταιρείας δήλωσε ότι η απόφαση αυτή είναι η απάντηση σε «μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας» και ότι η εταιρεία ένιωσε υποχρεωμένη να παρέμβει.

Ο εκτελεστικός διευθυντής Μπράιαν Τσέσκι πρόσθεσε: “Ελπίζω αυτό να εμπνεύσει και άλλους επικεφαλής επιχειρήσεων για να πράξουν το ίδιο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Καθώς χιλιάδες αφγανοί πρόσφυγες επανεγκαθίστανται ανά τον κόσμο, το πού θα μείνουν θα είναι το πρώτο κεφάλαιο στη νέα τους ζωή. Σε αυτούς τους 20.000 πρόσφυγες η ελπίδα μου είναι η κοινότητα της Airbnb να παράσχει όχι μόνο ένα ασφαλές μέρος για να ξεκουραστούν και να ξεκινήσουν από την αρχή, αλλά και ένα ζεστό σπίτι υποδοχής», είπε.

Η προσφορά ξεκινά άμεσα και όπως διευκρίνισε η εταιρεία συνεργάζεται με ΜΚΟ «επί του πεδίου» για να βοηθήσει στις πιο επιτακτικές ανάγκες (των προσφύγων).

Σύμφωνα με την εταιρεία, το κόστος της διαμονής των προσφύγων θα χρηματοδοτείται μέσω της συμμετοχής της Airbnb και του Τσέσκι καθώς και δωρητών στο Ταμείο για τους Πρόσφυγες Airbnb.org.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων της Airbnb ενθαρρύνονται εδώ και καιρό να προσφέρουν διαμονή για «άτομα που βρίσκονται σε κρίση», όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το σχέδιο ξεκίνησε ως απάντηση στον τυφώνα Σάντι το 2012, όταν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι χρειάστηκαν έκτακτη στέγαση.

Από τότε η εταιρεία φέρεται να έχει βοηθήσει περισσότερους από 75.000 ανθρώπους.

Η εταιρεία ξεκίνησε την πρωτοβουλία της Open Homes («Ανοιχτά Σπίτια») το 2017 για να επιτρέψει στην κοινότητα υποδοχής της να προσφέρει τα σπίτια της δωρεάν σε άτομα που επλήγησαν από καταστροφές ή διέφυγαν από πολεμικές συγκρούσεις.

Η πρωτοβουλία έχει προσφέρει έκτοτε δωρεάν διαμονή σε άτομα που επλήγησαν από τον σεισμό στην Πόλη του Μεξικού, τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, τις πυρκαγιές στην Αυστραλία και άλλες καταστροφές.

Είχε επίσης ως αποτέλεσμα η εταιρεία να δημιουργήσει τη δική της μη κερδοσκοπική οργάνωση, για να επικεντρωθεί στη βοήθεια ανθρώπων σε περιόδους κρίσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα