

Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν μετά την συνάντηση που είχαν με την διοίκηση της εταιρείας, τα σωματεία των εργαζομένων στην Hellenic Train. Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα «άμεσων προσλήψεων προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, εξοικονόμηση πόρων από τεράστιες σπατάλες και συλλογική σύμβαση εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις».
Μετά την πρόταση της διοίκησης της Hellenic Train «για αύξηση 30 ευρώ», την οποία θεωρούν, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, ότι «είναι άθλια και προσβάλλει όλους εμάς που κρατήσαμε όρθια την εταιρεία στην πανδημία, στην ενεργειακή κρίση, στη κακοκαιρία του Ιανού, στην καταστροφή του Daniel και στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών», τα σωματεία ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ προχωρούν σε σύγκληση των διοικητικών συμβουλίων τους και δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
«Αυτή η εταιρεία που δεν έχει επενδύσει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα έχει εισπράξει από τον κρατικό προϋπολογισμό από το 2017 έως το 2023 πάνω από 350.000.000 εκ.Euro και αναμένει να εισπράξει για το 2024, για την περίοδο COVID-19, για την ενεργειακή κρίση και τα διαφυγόντα έσοδα λόγω των καταστροφών της υποδομής τουλάχιστον 70.000.000 εκ.Euro!!!» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους και καταγγέλλουν ότι η εταιρία, «εκμεταλλεύεται την υπεύθυνη στάση των εργαζομένων, οι οποίοι με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό προσπαθούν να κρατήσουν όρθια την εταιρία, υπονομεύοντας στην πράξη την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων με την εντατικοποίηση της εργασίας μας».
Εξάλλου, αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση της απόλυσης του πρώην προέδρου των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια, από την Hellenic Train. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, με ανακοινώσεις τους εκφράζουν την οργή τους για την απόφαση και ζητούν να ανακληθεί.
Ο Κώστας Γενιδούνιας, σύμφωνα με δηλώσεις του, έμαθε για την απόλυση του από εξώδικο που απέστειλε στο σπίτι του η Hellenic Train, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του σωματείου, στις οποίες θα ήταν εκ νέου υποψήφιος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Marfin: Δικαίωση και απαντήσεις ζητούν 15 χρόνια μετά οι οικογένειες των θυμάτων και οι εργαζόμενοι
Δεκαπέντε χρόνια μετά το ατιμώρητο έγκλημα της Marfin οι άνθρωποι που έζησαν την τραγωδία,.
Ρόδος: Νεκρός εντοπίστηκε ο 63χρονος που είχε εξαφανιστεί από την 1η Μαΐου
Νεκρός στην περιοχή «Πασαούτια», εντοπίστηκε σήμερα αργά το βράδυ, ο 63χρονος Κωνσταντίνος Τσιαντής, τα.
Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο με τουρίστα να αρπάζει κόσμημα αξίας 6.000 ευρώ από βιτρίνα
Τη στιγμή που ο 41χρονος Ολλανδός τουρίστας απασχολεί το προσωπικό του κοσμηματοπωλείου στη Χερσόνησο.
Θρίλερ με κατασκόπους στην Αλεξανδρούπολη – Η έρευνα της ΕΥΠ και τα νέα στοιχεία
Τον φάκελο «ρωσική μαφία» στην Ελλάδα ανοίγει η ΕΥΠ μετά τη σύλληψη του 59χρονου.