

Όπως είχε προανηγγείλει με τη συνέντευξή του στο News24/7 ο βουλευτής Xισιάρ Οζσόι, το HDP έλαβε και επίσημα θέση κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Το αριστερό φιλοκουρδικό κόμμα, τρίτη πολιτική δύναμη στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια, εκφράστηκε δημοσίως και έγινε έτσι το μοναδικό κοινοβουλευτικό τουρκικό κόμμα που εναντιώνεται στην κίνηση του Ερντογάν.
Η θέση του HDP αναφέρει πως “η Αγία Σογία είναι μέρος της πολιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Η μετατροπή της σε τζαμί είναι λάθος”.
Και καταλήγει: “Με την απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει γίνει μέρος της μηχανής προπαγάνδας του AKP. Η απόφαση αυτή πρέπει να αλλάξει τώρα”.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.