Το γκρέιπφρουτ αποτελεί μία πολύ υγιεινή επιλογή για όσους προσπαθούν να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα. Μάλιστα, η τακτική κατανάλωση του συγκεκριμένου φρούτου συνδέεται με την αυξημένη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν γκρέιπφρουτ είχαν επίσης υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης C, μαγνησίου, καλίου, διαιτητικών ινών και βελτιωμένη ποιότητα διατροφής. Ακολουθούν μερικοί ακόμη λόγοι που αξίζει να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Τα γκρέιπφρουτ είναι μία καλή πηγή βιταμινών Α, C και E, οι οποίες συνεργάζονται για να τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ενδεικτικά, ένα ολόκληρο γκρέιπφρουτ περιέχει 77 μικρογραμμάρια βιταμίνης C, δηλαδή μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που θα λαμβάνατε από ένα μεγάλο πορτοκαλί.
Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη
Υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατανάλωση γκρέιπφρουτ – η οποία είναι μέτρια όσο αφορά στα επίπεδα του γλυκαιμικού δείκτη – μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθούν ακόμη και τα επίπεδα ινσουλίνης, προστατεύοντας από τον διαβήτη τύπου 2.
Μπορεί να συμβάλλει στην αποφυγή της συσσώρευσης λίπους στις αρτηρίες
Υπάρχουν στοιχεία – τουλάχιστον σε ποντίκια – που δείχνουν ότι η ναριντίνη (ένα φλαβονοειδές σε γκρέιπφρουτ) μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης, όταν η χοληστερόλη συσσωρεύεται στις αρτηρίες σας.
Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
Το γκρέιπφρουτ είναι επίσης μία καλή πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής και στην καταπολέμηση των βλαβών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα.
Συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού
Μπορεί ο χυμός γκρέιπφρουτ να είναι πολύ δημοφιλής όμως είναι ακόμη καλύτερο να καταναλώνετε ολόκληρο το φρούτο ώστε να επωφεληθείτε από τις φυτικές ίνες.
Χαρίζει γερά οστά
Το γκρέιπφρουτ περιέχει αξιοπρεπείς ποσότητες ασβεστίου και φωσφόρου, οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση δυνατών οστών και δοντιών.
Σχετικά Νέα
-
Γιατί έρχεται σκόνη από τη Σαχάρα στην Ευρώπη και πώς θα προστατευθούμε από αυτή
Οι θύελλες σκόνης από τη Σαχάρα αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και παρατηρούνται.
-
Το άγχος και η έλλειψη ύπνου “εξαφανίζουν” το χαμόγελο
Oταν το άγχος μας κατατρώει ή κοιμόμαστε άσχημα, μπορεί να επηρεαστεί ακόμη και το.
-
Χ. Δημοσθενόπουλος: Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου 50% και με κάποιες μορφές καρκίνου
Η υπερκατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων από όλες τις ηλικιακές ομάδες μπορεί σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.
-
Μαγιορκίνης για AstraZeneca: Κίνδυνος αντίστοιχος με του πνιγμού από φαγητό – Τι λέει για την απόσυρση του εμβολίου
«Εδώ και χρόνια δεν χρησιμοποιείται» δήλωσε για την παύση της παραγωγής του εμβολίου της.