

Τα ψηφιδωτά και οι αγιογραφίες δεν αποτελούν πρόβλημα στη διάρκεια της μουσουλμανικής προσευχής, υποστηρίζει ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Μεχμέτ Γκιορμέζ.
«Επιτρέψτε μου τώρα να αναφερθώ στο κατά πόσον τα ψηφιδωτά στην Αγία Σοφία αποτελούν εμπόδιο στη λατρεία. Πρώτον, επιτρέψτε μου να πω ότι σε κανένα επιστημονικό βιβλίο, δεν θα βρείτε ούτε μια φράση που να λέει: “Δεν γίνεται προσευχή όπου υπάρχουν εικόνες”. Είναι απλώς μία σύσταση, δηλαδή ο χώρος λατρείας θα ήταν καλύτερο να μην διαθέτει εικόνες» αναφέρει χαρακτηριστικά στη Χουριέτ ο Γκιορμέζ.
«Επομένως, δεν υπάρχει νομικό εμπόδιο ούτε για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας, ούτε τα μωσαϊκά και οι πίνακες στους τοίχους εμποδίζουν την προσευχή και τη λατρεία», διευκρινίζει ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, στην οποία ανέθεσε χθες με διάταγμά του ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν την εποπτεία πλέον της Αγίας Σοφίας.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.