

Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης «καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα πραξικοπήματος» στη Γκαμπόν, καταγγέλλοντας μια «κατάφωρη παραβίαση» των αρχών της Ένωσης.
Ο Μούσα Φακί Μαχαμάτ «καλεί τον εθνικό στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας να τηρήσουν αυστηρά τη δημοκρατική τους αποστολή, να εγγυηθούν τη σωματική ακεραιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας (Αλί Μπονγκό Οντιμπά), των μελών της οικογένειάς του, καθώς και εκείνων της κυβέρνησής του», υπογραμμίζει ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.
Οι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί ανακοίνωσαν σήμερα ότι έβαλαν «τέλος στο καθεστώς» στη Γκαμπόν και έθεσαν τον πρόεδρο Αλί Μπονγκό Οντιμπά σε κατ’ οίκον περιορισμό, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της νίκης του στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο.
«Ο Μούσα Φακί παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση στη Δημοκρατία της Γκαμπόν και καταδικάζει σθεναρά την απόπειρα πραξικοπήματος (στη) χώρα ως τρόπο επίλυσης της τρέχουσας μετεκλογικής κρίσης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Αφρικανικής Ένωσης.
«Ο ίδιος υπενθυμίζει με έντονο τρόπο ότι το πραξικόπημα συνιστά μια κατάφωρη παραβίαση των νομικών και πολιτικών μέσων της Αφρικανικής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του Αφρικανικού Χάρτη για τις Εκλογές, τη Δημοκρατία και τη Διακυβέρνηση».
Η καταδίκη της Αφρικανικής Ένωσης προστίθεται στις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας στο πραξικόπημα.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.