

Για τα μέτρα και την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μίλησε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα στον ΣΚΑΪ.
“Αν κρατάμε τις μάσκες και τα μέτρα τα πράγματα θα είναι καλά για όλους μας”, τόνισε η καθηγήτρια.
Σχετικά με τον εορτασμό των Θεοφανείων και τα μέτρα έξω από τους ναούς, η κα Γκάγκα, σχολίασε πως “τους νόμους και τον σχεδιασμό πρέπει να τους σεβόμαστε”.
Για την αύξηση των κρουσμάτων, είπε ότι “όλοι χαλαρώσαμε λίγο στις γιορτές και είναι φυσιολογικό. Το φοβόμαστε το επόμενο 15ήμερο”.
Όπως εξήγησε, υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν κινδυνεύουν τα παιδιά στα σχολεία με τη μάσκα.
Εκτιμά, επίσης, ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά. Τα σχολεία είναι πιο ασφαλής τρόπος από το να είναι τα παιδιά στις παιδικές χαρές χύμα, όπως είπε.
Γίνεται επιδημιολογική παρατήρηση συνεχώς και ανάλογα παίρνονται αποφάσεις, επεσήμανε η καθηγήτρια, ενώ ανέφερε πως ο εμβολιασμός εξελίσσεται καλά στη χώρα μας.
“Μέσα στην άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε.”, εκτίμησε.
Τέλος, είπε ότι “φαίνεται πως το εμβόλιο θα καλύπτει για 6 μήνες. Μεγάλο ποσοστό των ασθενών που βγήκαν από το πρώτο κύμα έχουν ακόμα αντισώματα.”
Σχετικά Νέα
Θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας – Νεκρός 16χρονος μοτοσικλετιστής
Πάνδημη θλίψη προκαλεί στην Πρέβεζα ο θάνατος 16χρονου σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε το.
Κ. Δημογλίδου για την ανομία στα πανεπιστήμια: Η αστυνομία δε θα σταματήσει να επεμβαίνει όπου υπάρχουν ποινικά αδικήματα
Για την ανομία στα πανεπιστήμια και τον ρόλο της Αστυνομίας μίλησε στο ΕΡΤΝews η.
Τραγωδία στη Λάρισα: Ομολόγησε ο 21χρονος την δολοφονία της 52χρονης μητέρας του
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 21χρονος από τη Λάρισα σκότωσε την 52χρονη μητέρα.
Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες αυτοκίνητο στις Σαράντα Εκκλησιές
Στις φλόγες τυλίχτηκε αυτοκίνητο στις Σαράντα Εκκλησιές, στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα επί της οδού.