Γιατί πρέπει να αφήνεις την πίτα να κρυώσει πριν την κόψεις

Ποιο είναι το δυσκολότερο-και σημαντικότερο- βήμα που δεν πρέπει να παραλείψετε όταν φτιάχνετε μια πίτα; Το να την αφήσετε να «ξεκουραστεί», δηλαδή να κρυώσει αρκετά πριν την κόψετε. Γνωρίζετε όμως το γιατί;

Μια καλοφτιαγμένη πίτα, γλυκιά ή αλμυρή, θέλει το χρόνο της για να πετύχει η συνταγή αλλά να φτάσει και σωστά σερβιρισμένη στο πιάτο. Για να γίνει αυτό, πρέπει οπωσδήποτε να την αφήσετε να κρυώσει για αρκετή ώρα και όταν λέμε να κρυώσει, πρέπει να κρυώσει καλά διαφορετικά ο κόπος σας μάλλον θα πάει χαμένος όταν την κόψετε την ώρα του σερβιρίσματος. Κάντε το εικόνα: Φρεσκοψημένη κερασόπιτα, με ολόκληρα, ζουμερά κομμάτια κερασιών για γέμιση. Τη βγάζετε ζεστή από το φούρνο, μοσχοβολάει όλο το σπίτι και φυσικά δεν είναι και τόσο εύκολο να περιμένετε μέχρι να την απολαύσετε με έναν αρωματικό καφέ. Κάνετε το λάθος λοιπόν και την κόβετε. Αποτέλεσμα; Θρυμματίζεται η ζύμη, διαλύεται η πίτα και ξεχειλίζει η γέμιση και μάλλον ο μόνος τρόπος να τη μαζέψετε είναι να μπει σε μπολάκι… Η ξεκούραση λοιπόν είναι απαραίτητη για να στερεοποιηθούν τα υλικά και μετά να κόψετε την πίτα σας σωστά. Αυτό θυμηθείτε ότι χρειάζεται χρόνο γιατί δεν αρκεί να κρυώσει επιφανειακά και επίσης, η ανυπομονησία σας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να καείτε και μετά δεν θα μπορείτε να την απολαύσετε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα