Για «Eπιστημονικό μεσαίωνα» κάνει λόγο η ιατροδικαστής Τσιόλα που ελέγχεται για ψευδή κατάθεση στη δίκη Πισπιρίγκου

Δύο φορές ισόβια είναι η ποινή που επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στην Ρούλα Πισπιρίγκου, την οποία έκρινε ομόφωνα ένοχη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος των δύο μικρότερων κοριτσιών της.

Το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να ελεγχθούν πέντε επιστήμονες για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, προκαλώντας την αντίδραση της Αγγελικής Τσιόλα.

Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, κυρία Τσιόλα, μέσω του συνηγόρου της κάνει λόγο για επιστημονικό μεσαίωνα.

«Όταν τα δικαστήρια είναι επηρεασμένα από την “ψυχολογία της μάζας” και υιοθετούν trash τηλεοπτικές εκπομπές δεν είναι αναπάντεχο ότι διαβιβάζουν τα πρακτικά κατά έντιμων δικαστών. Γιατί απλώς δεν αντέχουν την αντίθετη επιστημονική άποψη και θέλουν να εκπέμψουν το μήνυμα ότι βρισκόμαστε σε επιστημονικό μεσαίωνα», είπε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος, Γιάννης Απατσίδης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για ψευδή κατάθεση θα ελεγχθούν εκτός από την Αγγελική Τσιόλα, η Χριστίνα Τσάκωνα, ο Σωκράτης Τσαντίρης, η Ουρανία Δημακοπούλου και ο Εμμανουήλ Αγαπητός.

Ο δικηγόρος της Αγγελικής Τσιόλα, αφήνει αιχμές για την απόφαση της έδρας, κάνοντας λόγο για «επιλεκτική διαβίβαση».

«Εντύπωση προκαλεί η επιλεκτική διαβίβαση, καθώς μάλλον λησμόνησαν να ζητήσουν τον έλεγχο τουλάχιστον ενός Ιατροδικαστή με την ίδια επιστημονική άποψη, που πάντοτε θα μείνει στην Ιστορία ως ο Ιατροδικαστής Western Union και Ιατροδικαστής της Συγκάλυψης των Τεμπών», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Απατσίδης.

«Όπως ανέφερα στην πρότασή μου, διαπίστωσα ότι κάποιοι από τους ιατροδικαστές υπέπεσαν σε αντιφάσεις. Στη δίκη ανέκυψαν όχι μόνο απλές αλλά σοβαρές ενδείξεις για ψευδή κατάθεση των εν λόγω προσώπων», είπε η εισαγγελέας ενώπιον του δικαστηρίου.

Η κυρία Τσάκωνα υπέγραψε την ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας αποδίδοντας τον θάνατό της σε ηπατική ανεπάρκεια και στο δικαστήριο κατέθεσε πως δεν εντόπισε σημάδια ασφυξίας.

Η κυρία Τσιόλα υπέγραψε την ιατροδικαστική έκθεση της Ίριδας και απέδωσε τον θάνατό της σε αγενεσία φλεβόκομβου. Στο δικαστήριο κατέθεσε πως δεσμεύτηκε από την παθολογοανατόμο και ισχυρίστηκε πως το μωρό πέθανε από απροσδιόριστη αιτία.

«Θα συνεχίσω να λέω ότι όλοι οι ιατροδικαστές που ελέγχετε δεν γίνεται να έκαναν λάθη στα δικά μου παιδιά», υποστήριξε στο δικαστήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα