Γερουλάνος σε Γεωργιάδη: Να πάτε στο βούρκο αν δεν μπορείτε να ανεβάσετε το επίπεδο

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εμφάνισης ανάμεσα στον Παύλο Γερουλάνο και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Κάντε μία προσπάθεια να ανεβάσετε λίγο το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης. Αν δεν μπορείτε πηγαίνετε στο βούρκο», είπε ο υποψήφιος του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιο στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών, κατά τη διάρκεια εκπομπής στο Open TV, με αφορμή το ποια θα είναι η στάση του ΚΙΝΑΛ όσον αφορά την υπόθεση Novartis μετά τις εκλογές.

Ο διάλογος Γερουλάνου – Γεωργιάδη  

Γεωργιάδης: Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι πχ ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Γιώργος Κουτρουμάνης, θα έβλεπαν με εξαιρετικά καλή διάθεση μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αφού έχουν ψηφίσει μνημόνια και ας μην διερευνηθεί η Novartis και ποιοι τους έβγαλαν στα μανταλάκια;

Γερουλάνος: Εγώ δεν θα μπω σε ονόματα.

Γεωργιάδης: Δεν μιλάμε στην πραγματικότητα, με ρεαλισμό;

Γερουλάνος: Η διάθεση σας να μιλήσετε με ονόματα έχει να κάνει με τους τακτικούς σας χειρισμούς. Εδώ μιλάμε για κόμματα που θα είναι αύριο στη Βουλή, τα οποία πρέπει να αποφασίσουν προς τα που πάει η χώρα.

Γεωργιάδης: Εγώ σας λέω σήμερα ότι δύο εισαγγελείς τσακώνονται ποιος έστησε την σκευωρία Novartis. Εσείς ως ΠΑΣΟΚ λέτε να μην διερευνηθεί;

Γερουλάνος: Μην διακόπτετε. Είπατε θα κάνετε μια ερώτηση. Αν θέλετε απάντηση, πρέπει να σταματήσετε να μιλάτε. Αν δεν θέλετε, συνεχίστε να μιλάτε.

Γεωργιάδης: Απαντήστε συγκεκριμένα, μην μου απαντήσετε γενικά για την χώρα.

Γερουλάνος: Θα σας απαντήσω εγώ τι θα κάνει ένας συγκεκριμένος βουλευτής; Να υποθέσω αν θα είναι βουλευτής και να υποθέσω και τι θα κάνει; Δεν μπορώ να το κάνω αυτό το πράγμα. Αυτό που σας λέω είναι ότι οι βουλευτές ενός κόμματος, κάθε κόμματος και του δικού σας συμπεριλαμβανομένου, δεν πρέπει να σκέφτεται τι κάνει για την πάρτη του, αλλά τι κάνει για την χώρα.

Γεωργιάδης: Δεν είναι η πάρτη του η σκευωρία Novartis. Κάνετε λάθος. Αν αυτό πιστεύετε είστε βαθιά νυχτωμένος.

Γερουλάνος: Δεν είναι μόνο η Novartis το θέμα το οποίο θα έχει να χειριστεί η επόμενη Βουλή.   Γεωργιάδης: Με συγχωρείτε, αν εσείς ως ΠΑΣΟΚ λέτε ότι η σκευωρία Novartis και όποιος ασχολείται είναι η πάρτη του, έχουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα αντίληψης.

Γερουλάνος: Έχει σοβαρότατα θέματα η Βουλή. Δεν μπορεί να είναι προϊόν συναλλαγής.

Γεωργιάδης: Και η επίθεση στη Δημοκρατία δεν είναι σοβαρό θέμα για τον Παύλο Γερουλάνο; Το αν μία κυβέρνηση πήγε να βάλει φυλακή πολιτικούς της αντιπάλους δεν είναι σοβαρό θέμα;.

Γερουλάνος: Κύριε Γεωργιάδη, εσείς κυνηγάτε τον σταυρό. Εγώ δεν τον κυνηγάω.

Γεωργιάδης: Δεν μιλάω για τον σταυρό τώρα. Αυτό με βλάπτει στο σταυρό τώρα να ξέρετε.

Γερουλάνος: Μου επιτρέπει αυτό πάντως να κάνω μια πολιτισμένη συζήτηση. Δεν θα κατεβάσετε το επίπεδο εκεί που το θέλετε εσείς.

Γεωργιάδης: Είναι πολύ πολιτισμένο αυτό που σας λέω. Το ΠΑΣΟΚ και η κα Γεννηματά έχει δηλώσει ότι αυτό είναι μια επίθεση στη δημοκρατία. Γερουλάνος: Κάντε μία προσπάθεια να ανεβάσετε λίγο το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης. Αν μπορείτε. Αν δεν μπορείτε πηγαίνετε στο βούρκο.

Γεωργιάδης: Γιατί με προσβάλλετε κύριε;

Γερουλάνος: Ποιος προσβάλει ποιον; Θα περιμένετε να ακούσετε απάντηση; Εσείς με διακόπτετε.

Γεωργιάδης: Γιατί με προσβάλλετε. Μην είστε προσβλητικός.

Πηγή: lifo.gr

Σχετικά Νέα