

Η πανδημία του Cοvid-19 τελείωσε στη Γερμανία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.
Ο Λάουτερμπαχ, επιδημιολόγος, είπε σε συνέντευξη τύπου ότι προχωρά σ’ αυτή την αξιολόγηση βασιζόμενος στις παραλλαγές του ιού, τα ποσοστά εμβολιασμού και την πορεία των νοσηλειών.
«Έχουμε ξεπεράσει με επιτυχία την πανδημία στη Γερμανία, με καλό ισολογισμό», πρόσθεσε ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός.
Γνωστός για τις αρχικά προσεκτικές πολιτικές του για τον Covid-19 στη διάρκεια της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, έχει υιοθετήσει διαφορετικό τόνο τον τελευταίο καιρό, γράφει το Politico. Ήταν απλός βουλευτής στην αρχή της πανδημίας, αλλά με σημαντική επιρροή και στην τότε κυβέρνηση Μέρκελ, ως ειδικός.
Ο Λάουτερμπαχ αναγνώρισε εκ των υστέρων ότι, αν και η στρατηγική της Γερμανίας στο σύνολό της λειτούργησε καλά χάρη στην επικράτηση της λογικής, εντούτοις κάποια πράγματα θα έπρεπε να είχαν γίνει διαφορετικά. «Πιστεύω ότι το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων δεν ήταν τόσο απαραίτητο», είπε.
Την Τρίτη συνεδρίασε για τελευταία φορά το κυβερνητικό συμβούλιο εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό. Από την προσεχή Παρασκευή θα λήξουν όλα τα προστατευτικά κυβερνητικά μέτρα κατά της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας στα νοσοκομεία.
Σχετικά Νέα
Ισραήλ: Ο στρατός αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, αφού.
Νέο κύμα Covid-19 σε Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη
Οι υγειονομικές αρχές στο πυκνοκατοικημένο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη έχουν προειδοποιήσει ότι τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται, καθώς ένα.
Ρωσία: Ο στρατηγός Ολέγκ Σαλιούκοφ αναλαμβάνει αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αντικατέστησε τον διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων του Ρωσικού.
Παραιτήθηκε από υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας ο Αλβανός πολιτικός Άρμπεν Ταραβάρι
Παραιτήθηκε από επικεφαλής του υπουργείου Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, ο Αλβανικής καταγωγής Άρμπεν Ταραβάρι..