Γερμανική Πολιτική Προστασία: Να προετοιμαστούμε για μπλακ άουτ τον χειμώνα

Πολλά μπλακ άουτ αναμένονται στη Γερμανία τον χειμώνα, λόγω της ενεργειακής κρίσης, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της χώρας Ραλφ Τίσλερ.

«Πρέπει να υποθέσουμε ότι θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος το χειμώνα, όχι μόνον λόγω έλλειψης ενέργειας, αλλά και λόγω  στοχευμένης, προσωρινής διακοπής λειτουργίας των δικτύων από τους διαχειριστές, με στόχο την προστασία τους και την αποφυγή ενός γενικού μπλακ άουτ», τόνισε στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Όπως υπογράμμισε, κίνδυνος αυτός αυξάνεται από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και μετά, οπότε υποθέτουμε ότι από τότε και μετά θα υπάρξουν διακοπές στην παροχή ρεύματος κατά τόπους για ορισμένο χρονικό διάστημα».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως στο σπίτι του έχει ήδη αποθηκεύσει νερό και κονσέρβες για 10 ημέρες, ενώ επισήμανε πως εκτός από τις προμήθειες, χρειάζεται ένα ραδιόφωνο που λειτουργεί με μπαταρία, κεριά και προσωπικά έγγραφα διαθέσιμα για περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

«Το κράτος και οι εταιρείες, οι οποίες βρίσκονται στα χέρια του ιδιωτικού τομέα, πρέπει να συνεργαστούν στενότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι απαραίτητη η προστασία των εγκαταστάσεων από διακοπές ρεύματος με γεννήτριες έκτακτης ανάγκης. Εάν η παροχή ρεύματος διακοπεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε το σταθερό δίκτυο θα διακοπεί και άρα κάποια στιγμή δεν θα μπορεί κανείς πλέον να φορτίσει το κινητό του τηλέφωνο. Αλλά πριν από αυτό, το τηλεφωνικό δίκτυο στο σύνολό του μπορεί να πέσει, επειδή οι κεραίες μετάδοσης χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια – η οποία δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη. Τότε οι άνθρωποι δεν θα είναι πλέον προσβάσιμοι», επισήμανε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα