

Ο αρχισυντάκτης της γερμανικής εφημερίδας «Bild», Γιούλιαν Ρίπιε, μίλησε για το ρεπορτάζ που υπέγραψε ο ίδιος και έκανε αίσθηση, καθώς αποκάλυψε τον κρίσιμο ρόλο που έπαιξε η Άγκελα Μέρκελ, σταματώντας, όπως τονίζει, το κείμενό του μία πιθανή ένταση εκτός ελέγχου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, μετά την έκδοση της παράνομης τουρκικής Navtex, με την οποία δεσμεύει περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για έρευνες.
«Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές, αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι η Καγκελάριος γύρο στις 8 μίλησε με τον κ. Μητσοτάκη και αργότερα με κ. Ερντογάν. Κάποιοι λένε ότι το τηλεφώνημα ήταν κανονικό (σ.σ. όχι έκτακτο) αλλά μίλησαν στο τέλος για τη Μεσόγειο. Έπειτα ξαναέγινε επείγον τηλεφώνημα στον Έλληνα πρωθυπουργό», είπε στον «ΑΝΤ1».
Απαντώντας πως θεωρεί ότι πέτυχε να ρίξει του τόνους η κυρία Μέρκελ απάντησε: «Είναι δύσκολο να πούμε πως το κατάφερε. Αλλά για εκείνη είναι σημαντική στη γερμανική προεδρία να υπάρχει ειρηνική ΕΕ. Έχει μία κληρονομιά που θέλει να παραδώσει».
Ερωτώμενος για το κλίμα στην επικοινωνία των τριών αρχηγών κρατών είπε: «Ξέρουμε ότι ήταν έντονη η κατάσταση, και οι στρατοί ήταν έτοιμοι. Δεν μπορούμε να πούμε για το κλίμα αλλά ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών έστελνε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία. Ξέρουμε ότι η κυρία Μέρκελ είναι μεσολαβητής. Δεν παίρνει το μέρος καμίας πλευράς. Ο κ. Ερντογάν έχει ένα ταμπεραμέντο».
Σχετικά Νέα
Η OpenAI επενδύει για πρώτη φορά στην κυβερνοασφάλεια
Ηδημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη έχει διευρύνει σημαντικά τη «φαρέτρα» των εργαλείων που διαθέτουν οι χάκερ,.
Ερευνα DW: Ενα νεφρό για μια χούφτα δολάρια
Ο είκοσι δύο ετών Άμον Κιπρούτο Μέλυ σκέφτηκε ότι πουλώντας το νεφρό του, θα.
Οι επιζώντες του Άουσβιτς ευχαριστούν και αποχαιρετούν τον «αδελφό τους Φραγκίσκο»
Τον «αδελφό τους Φραγκίσκο» ευχαριστούν και αποχαιρετούν οι επιζώντες του Άουσβιτς σε όλον τον.
Κρεμλίνο: Ικανοποίηση από τη στάση των ΗΠΑ που αποκλείει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ
Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι η θέση του Τραμπ να αποκλείσει την ένταξη.