Γερμανία: Υποψήφιοι για την ηγεσία του CDU οι Μερτς και Λάσετ

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του κόμματος Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος είχε χάσει στην εσωκομματική διαδικασία του 2018 από την Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Νωρίτερα την υποψηφιότητά του είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ‘Αρμιν Λάσετ, ενώ πριν από λίγες ημέρες είχε επισημοποιήσει την υποψηφιότητά του και ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών της Bundestag Νόρμπερτ Ρέτγκεν. Μαζί με την υποψηφιότητα του κ. Λάσετ ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του υπουργού Υγείας Γενς Σσπαν για την θέση Αντιπροέδρου του κόμματος.

Οι δύο υποψήφιοι, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  άσκησαν μάλιστα κριτική στον κ. Μερτς, για το γεγονός ότι δεν θέλησε να συμμετάσχει «στην ομάδα» τους. Ο ίδιος ο κ. Μερτς, απαντώντας στο σχόλιό τους, τόνισε ότι «οι ομάδες χρειάζονται και αρχηγό».

Η εκλογή του νέου Προέδρου του CDU θα γίνει στο πλαίσιο του έκτακτου Συνεδρίου του κόμματος στις 25 Απριλίου, στο Βερολίνο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα