Γερμανία: Υποχρεωτική τηλεργασία για να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις προτείνει ο επιδημιολόγος Καρλ Λάουτερμπαχ

Ο αρμόδιος για θέματα Υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) και καθηγητής επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ εξέφρασε την απογοήτευσή του για τα αποτελέσματα του σκληρού lockdown και προτείνει την υποχρεωτική τηλεργασία προκειμένου να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις.

«Το lockdown δεν είναι τόσο επιτυχές όσο πρέπει. Το αποτέλεσμα παραμένει απογοητευτικό μέχρι στιγμής. Βρισκόμαστε σε μια πολύ δυσχερή κατάσταση. Εάν εξαπλωθούν περισσότερες μεταδοτικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού ευρύτερα στη Γερμανία θα έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα» δήλωσε στις εφημερίδες της Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke (εκδόσεις Παρασκευής).

«Οι επιχειρήσεις πρέπει να συμμετάσχουν περισσότερο στο lockdown. Πρέπει να καταστήσουμε υποχρεωτική την τηλεργασία – όπου είναι δυνατόν. Οι ίδιες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συνεισφέρουν ώστε να επιτύχει το lockdown. Διαφορετικά κάποια στιγμή ενδέχεται να αναγκαστούμε ακόμα και να κλείσουμε ορισμένες επιχειρήσεις. Ίσως χρειαστεί ακόμη και να παρέμβουμε στη βιομηχανική παραγωγή. Αυτό δεν μπορεί να το θέλει κανείς» δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ / Markus εκτιμά ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι μια κρίσιμη φάση για την καταπολέμηση της πανδημίας. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ο αριθμός των λοιμώξεων μειώθηκε, αλλά εάν η μετάλλαξη του ιού από τη Μεγάλη Βρετανία εξαπλωθεί στη χώρα μας, αυτό θα έθετε τη Γερμανία ενώπιον μιας νέας δοκιμασίας», είπε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός στις εφημερίδες της Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα