

Στο ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών επέρριψε την ευθύνη για τα προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισερχόμενων επιβατών σε πολλά αεροδρόμια της χώρας ο πρόεδρος του συνδικάτου της ομοσπονδιακής αστυνομίας Χάικο Τέγκατς, κάνοντας λόγο για «πρόβλημα που δημιουργήθηκε εσωτερικά» από το υπουργείο της Νάνσι Φέζερ.
«Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι όπως το σημερινό, το οποίο αποτελεί πλέον απειλή για ολόκληρο το ευρωπαϊκό σύστημα Σένγκεν. Επί τρία χρόνια, η υπηρεσία δεν είχε τα χρήματα για να εκσυγχρονίσει την υποδομή πληροφορικής της. Έχουμε ήδη θέσει αυτό το θέμα στο ομοσπονδιακό υπουργείο εσωτερικών πολλές φορές, αλλά η κυρία Φέζερ το αγνοούσε σταθερά», δήλωσε στην BILD ο πρόεδρος του συνδικάτου της ομοσπονδιακής αστυνομίας Χάικο Τέγκατς και υπολόγισε το κονδύλι που απαιτείται σε 150 εκατομμύρια ευρώ.
Τα προβλήματα, με μεγάλες ουρές αναμονής στον έλεγχο των επιβατών από χώρες εκτός ζώνης Σένγκεν, εντοπίζονται κυρίως στα αεροδρόμια Φρανκφούρτης, Ντίσελντορφ και Βόννης/Κολωνίας.
Σχετικά Νέα
Ο ισραηλινός στρατός διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα αναφέρει σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία
«Ο κόσμος παρακολουθεί απευθείας στις οθόνες του» καθώς διαπράττεται «γενοκτονία» από τις ένοπλες δυνάμεις.
Διεθνής Αμνηστία: Το διεθνές δίκαιο απειλείται εξαιτίας των «μετωπικών επιθέσεων» του Τραμπ
Το διεθνές δίκαιο υφίσταται «μετωπικές επιθέσεις» από πλευράς της κυβέρνησης των ΗΠΑ αφότου επέστρεψε.
Τραγωδία στο Ιλινόι: Νεκρά τέσσερα παιδιά όταν όχημα εισέβαλε σε κτίριο – Συνελήφθη ο οδηγός
Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην κωμόπολη Τσάθαμ, κοντά στο Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόι,.
Νότια Κορέα: Πρέπει να υπερβούμε τα εμπόδια στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ μέχρι τον Ιούλιο
Ο υπηρεσιακός Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα.