

Για τις 6 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η εκλογή του Φρίντριχ Μερτς από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ως νέου καγκελάριου, μεταδίδει η Tagesspiegel, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μελλοντικοί κυβερνητικοί εταίροι, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), έχουν ήδη συμφωνήσει στην ημερομηνία και βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική προετοιμασία. Επιπλέον, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δέχθηκε νωρίτερα σήμερα τον κ. Μερτς και τους δύο προέδρους του SPD Λαρς Κλινγκμπάιλ και Ζάσκια Έσκεν, προκειμένου να τον ενημερώσουν και τυπικά για την μεταξύ τους συμφωνία.
Πριν από την εκλογή του καγκελάριου ωστόσο θα πρέπει τα μέλη του SPD να ψηφίσουν προκειμένου να εγκρίνουν την συμμετοχή του κόμματός τους στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς.
Σχετικά Νέα
-
Βίντεο: Η γυναίκα του Χάκμαν λίγες ώρες προτού πεθάνει
Τις τελευταίες δημόσιες στιγμές της Μπέτσι Αρακάουα, της συζύγου του θρυλικού ηθοποιού Τζιν Χάκμαν,.
Κίνα: Το Πεκίνο διαμαρτύρεται για τα μέτρα των ΗΠΑ κατά του ναυπηγικού του τομέα
Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε σήμερα δυσαρέσκεια και την αντίθεσή του μετά την.
Ντάουνινγκ Στριτ: Με τον Ντ. Τραμπ συνομίλησε ο Κ. Στάρμερ – Επί τάπητος εμπόριο και δασμοί, Ουκρανικό, Μεσανατολικό
Με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κίρ Στάρμερ. Οι.
-
Κωνσταντινούπολη: Ξεκίνησε η δίκη 189 συλληφθέντων στις διαδηλώσεις
Η δίκη περίπου 200 πολιτών, που συνελήφθησαν στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που συγκλόνισαν την Τουρκία,.