

Η Γερμανία σχεδιάζει να στείλει στην Ουκρανία βοήθεια – εξοπλισμό, προμήθειες και μέλη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τεχνικής Αρωγής – για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την έκρηξη στο υδροηλεκτρικό φράγμα της Καχόβκα.
Η Γερμανία θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας για να αντιμετωπίσει αυτήν την καταστροφή εν μέσω του επιθετικού πολέμου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε σήμερα η γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέιζερ.
Γεννήτριες και φίλτρα νερού, που χρειάζονται επειγόντως στις πληγείσες περιοχές, περιλαμβάνονται στη βοήθεια που συγκεντρώνει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τεχνικής Αρωγής (THW).
«Ήδη η THW εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να συγκεντρώσει τις γερμανικές προμήθειες για τις πληγείσες περιοχές», είπε η Φέιζερ, διαβεβαιώνοντας ότι η βοήθεια θα σταλεί το συντομότερο δυνατόν.
Το υδροηλεκτρικό φράγμα της Καχόβκα βρίσκεται σε ελεγχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία. Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για την καταστροφή του.
Η γερμανική κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη στη ρωσική πλευρά, με την υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ να κάνει λόγο για «ασύλληπτη βαρβαρότητα».
Σχετικά Νέα
Νέες συνομιλίες στο Κατάρ για εκεχειρία στη Γάζα: «Καμία απτή πρόοδος» λένε πηγές προσκείμενες στη Χαμάς
Αποστολή της Χαμάς είχε συνομιλίες σχετικά με μια κατάπαυση πυρός στη Γάζα την Τετάρτη.
Ιαπωνία: Η Panasonic σχεδιάζει την κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως
Ο ιαπωνικός γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών Panasonic ανακοίνωσε σήμερα ότι λαμβάνει μέτρα αναδιάρθρωσης που θα.
Αλβανικές εκλογές: Ο στρατηγός της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ στην υπηρεσία του Μπερίσα
Ο ανώτερος σύμβουλος της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ και γκουρού των Ρεπουμπλικανών για τις.
Γαλλοπολωνικό σύμφωνο φιλίας υπογράφουν Μακρόν και Τουσκ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ θα.