

Η Γερμανία ηγείται των προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χαλάρωση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Συρία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Άσαντ, ο οποίος ανατράπηκε τον περασμένο μήνα, ανέφεραν την Τρίτη οι Financial Times.
Γερμανοί αξιωματούχοι κυκλοφόρησαν δύο έγγραφα με προτάσεις στις πρωτεύουσες της ΕΕ λίγο πριν τα Χριστούγεννα, περιγράφοντας προτάσεις για τους κύριους τομείς όπου θα μπορούσαν να χαλαρώσουν οι κυρώσεις στη Συρία, ανέφερε το ρεπορτάζ, επικαλούμενη δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Τα έγγραφα φέρεται να περιγράφουν το πώς η ΕΕ θα μπορούσε σταδιακά να χαλαρώσει τους περιορισμούς στη Δαμασκό με αντάλλαγμα την πρόοδο σε κοινωνικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και των γυναικών και της τήρησης των δεσμεύσεων για τη διασφάλιση της μη διάδοσης των όπλων.
Οι FT, επικαλούμενοι μια ανώνυμη πηγή που γνωρίζει τις συζητήσεις της ΕΕ, πρόσθεσε ότι, όπως και η Ουάσιγκτον, το μπλοκ θα μπορούσε να καταστήσει προσωρινή οποιαδήποτε χαλάρωση των κυρώσεων για να διασφαλίσει ότι θα μπορούσε να αντιστραφεί εάν χρειαστεί.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση.
Νωρίτερα αυτό το μήνα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Aνναλένα Μπέρμποκ ταξίδεψε στη Συρία για ένα μονοήμερο ταξίδι με τον Γάλλο ομόλογό της εκ μέρους της ΕΕ, όπου συναντήθηκε με τον ηγέτη των νέων ηγεμόνων της Συρίας, Aχμέντ Αλ Σαρά.
Η Μπέρμποκ είπε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της ότι όλες οι συριακές κοινωνικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των Κούρδων, πρέπει να εμπλακούν στη μετάβαση της χώρας, εάν η Δαμασκός θέλει ευρωπαϊκή υποστήριξη.
Σχετικά Νέα
Κρεμλίνο: Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των ξένων ηγετών – Στη Μόσχα οι πρόεδροι της Κίνας και της Σερβίας
Το Κρεμλίνο διαβεβαίωσε σήμερα ότι “λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα” για την ασφάλεια των.
Σάντσεθ: Να πληρώσουν οι πλούσιοι για την πυρηνική ενέργεια
Τα υψηλόμισθα στελέχη του κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας της Ισπανίας θα πρέπει να πληρώσουν το.
Βανς: Ο Τραμπ θέλει αύξηση των αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ στο 5%
Ο Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέι Ντι Βανς, δήλωσε την Τρίτη ότι ο πρόεδρος.
ΥΠΕΞ Τουρκίας: «Η επίθεση της Ινδίας στο Πακιστάν αυξάνει τον κίνδυνο ενός ολοκληρωτικού πολέμου»
Η Τουρκία παρακολουθεί με ανησυχία την κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, αναφέρει.