

Λόγω της οξείας έλλειψης εφοδιασμού με εμβόλια κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας απηύθυνε γραπτή έκκληση στις Ενώσεις φαρμακευτικών εταιρειών για βοήθεια.
«Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη κατάσταση της πανδημίας, κοινός μας στόχος είναι να αυξήσουμε περαιτέρω την δυνατότητα παραγωγής εμβολίων προκειμένου να περιοριστεί η Covid-19. Για αυτόν τον λόγο, ζητώ την υποστήριξή σας. Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να με πληροφορήσετε αν υπάρχουν εταιρείες στην Ένωσή σας που μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγής εμβολίων Covid-19 ή προσπαθούν ήδη να το πράξουν. Σας ευχαριστώ για την ενδεχόμενη ανταπόκρισή η οποία θα μας επιτρέψει να συνεργαστούμε σύντομα επ΄αυτού», αναφέρει η επιστολή του υφυπουργού Υγείας Τόμας Στέφεν προς πέντε φαρμακευτικές Ενώσεις της Γερμανίας, η οποία δημοσιεύεται στα αυριανά φύλλα των εφημερίδων του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND ).
Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν βρίσκεται υπό πίεση λόγω της αργόσυρτου εμβολιασμού και της έλλειψης δόσεων του εμβολίου. Ιδίως από τον κυβερνητικό εταίρο του χριστιανοδημοκρατών, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), ασκείται αυστηρή κριτική στον υπουργό Υγείας.
Ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Κάρστεν Σνάιντερ δήλωσε στο RND ότι η επιστολή προς τη φαρμακευτική βιομηχανία είναι «καλή και απαραίτητη, αλλά εστάλη πολύ αργά. Το γιατί ένα τέτοιο αίτημα για πρακτικές λύσεις προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή του εμβολίου δεν εστάλη πριν από έξι μήνες θα πρέπει να εξηγηθεί», δήλωσε ο Σνάιντερ.
«Ο εμβολιασμός πρέπει να είναι επιτυχής. Όσο πιο γρήγορα φτάσουν οι απαραίτητες ποσότητες του εμβολίου στα κέντρα εμβολιασμού των κρατιδίων, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να αρχίσουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.
Σχετικά Νέα
Μήνυμα Πούτιν σε Τραμπ: Η Ρωσία σέβεται τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, θέλουμε ίδια αντιμετώπιση για τα δικά μας
Σαφές μήνυμα προς η Ρωσία σέβεται τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ και πως θεωρεί.
Ο Έλτον Τζον καταγγέλλει το «εγκληματικό» σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Ο τραγουδιστής Έλτον Τζον δήλωσε σήμερα (18/5) πως νιώθει «απίστευτα προδομένος» από τη βρετανική.
Η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση με drones στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου – Νεκρή μια γυναίκα
Ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), η μεγαλύτερη που έχει εξαπολύσει η Μόσχα.
Ανοιχτός ο Νετανιάχου σε μια συμφωνία για το τέλος των ισραλινών επιχειρήσεων στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως είναι ανοικτός σε μια συμφωνία.